SZTÁRDZSÚSZ

Nem hiszed el, mi volt a TV2 sztárjának kedvenc ajándéka

Már gyermekként pontosan tudta, hogy a sors milyen utat jelölt ki számára. Azóta semmi sem térítheti el.
  • Szerző: Buster

Mizsei János neve nem ismeretlen a gasztronómia iránt érdeklődők számára, hiszen ő az a séf, aki hihetetlenül fiatalon, 24 éves korában megkapta a Dining Gudie, Az év fiatal tehetségének járó díjat. A Mák Bisztró, ahol séfként dolgozik, több rangos elismerést is begyűjtött már és olyan kiadványok ajánlásával rendelkezik, mint a The New York Times, a Michelin Guide, a Time Out és a Lonely Planet.

János most a MasterChef VIP zsűritagjaként mutatkozott be a TV2 képernyőjén, a %RIPOST%-nak pedig elmesélte, hogyan vált a hazai gasztronómia megkerülhetetlen alakjává.

"Gyerekkorban eldőlt a sorsom. Nagyon korán megfertőzött a konyha, az ételek szeretete és maga a főzés is. Ugyan a szüleimmel Budapesten nevelkedtem, de minden nyáron

Gyömrőre utaztam a nagyszüleimhez, akik igazi falusi gazdaságot vittek.

Eleinte a kertészkedés vonzott és sok időt töltöttem a háztáji állatok között, de végül azon kaptam magam, hogy rajongva nézem, ahogy a nagymamám főz. Õ egyébként egy szállodában dolgozott irodistaként és később gyakran kísértem el a munkahelyére, ahol már megismerkedhettem az ipari konyhával és olyan szakácsokkal, séfekkel, akiket ugyanaz a szenvedély hajtott, amit magamban is éreztem. Így kérdés sem volt, hogy merre tanuljak tovább. Egyenesen a Gundelbe mentem, ahol ugyan nem voltam az a stréber diák, de a szakma gyakorlati része a szerelmem lett”

- mesélte lapunknak Mizsei János, akit egész családja támogatott karrierje építésében.

"A középiskola alatt egyre többet és többet főztem és nem csak a gyakorlatok alatt, de otthon is. Az iskolai recepteket újra főztem a családnak és jobban örültem egy zsák hagymának, amin gyakorolhattam az aprítást, mint egy doboz legónak…”

- viccelődött a MasterChef VIP fiatal zsűritagja, aki később eljutott Svédország egyik két Michelin-csillagos éttermébe is, ahol beleszeretett a skandináv konyha egyszerűségébe. Bár János most a TV2 kérésére beadta a derekát és elindult az ismertség útján, soha nem volt meg benne az ambíció, hogy a szakmáján kívül is híres legyen.  

"Az utóbbi években gyakran hívtak különböző főzőműsorokba zsűrinek, vagy vendég séfnek, de mindig határozottan nemet mondtam, mert nem vágytam az ismertségre. Ugyanakkor ez mégis csak a MasterChef, amit egy olyan híresség fémjelez, mint Gordon Ramsay.

Erre a minőségre az ember már nem tud nemet mondani!

- tárta szét a karját Mizsei, aki nem szívesen mesél a magánéletéről, de annyit elárul: a rajongóknak nincs esélyük nála.

"Úgy vagyok vele, hogy én a szakmaiságomat szeretném adni a műsorhoz, a magánéletemet pedig megtartom magamnak, vagyis magunknak, hiszen két éve párkapcsolatban élek. A mi szakmánkban egyébként nagy szerencse kell ahhoz, hogy megtaláljuk a társunkat, aki elviseli az ezzel járó faramuci életvitelt, de nekem ez megadatott…”

- mesélte a TV2 fiatal sztárséfje.

És ezeket olvastad már?