SZTÁRDZSÚSZ

Nem hiszed el, ki tartja fiatalon Bálint gazdát

A 97 éves kertészmérnök a mai napig aktív.
  • Szerző: Ripost

Azt mondja, őt semmi nem éri váratlanul. Még rengeteg terve van, de tudja, hogy már nem minden valósul meg belőle. De ameddig bírja, dolgozik a kertjében, írja a következő könyvét, és az unokáival is játszik.

„Szerencsés vagyok, mert szerető családban élek – mondta a %%-nak Bálint György. – Mindig is aktív életet éltem, túléltem a második világháborút, és annak szenteltem az életemet, ami a szenvedélyem: a földnek és a növényeknek. Ez nem hobbi, ez hivatás. S hogy ebben másoknak is segítek, az komoly felelősség.

– A népszerűséget eleinte nehezen dolgoztam fel – bárhová megyek, mindenki tanácsot kér tőlem, az üzletben, az utcán, de még az orvos is...

Bálint gazdát életében több nagy trauma érte, ezek a mai napig kísértik. Alzheimer-kórban elvesztette második feleségét. Nem is hitte, hogy képes lesz újra szeretni.

– De aztán jött Angéla, akit először a huszonhét év korkülönbség miatt nem mertem szeretni – folytatta a kertészmérnök. – Végül hetvenévesen újra megnősültem, és jól döntöttem, hogy belevágtam. A feleségem, az unokáim, dédunokáim, na meg a kertem és a rajongóim tartanak fiatalosan. Tisztában vagyok a természet törvényeivel, tudom, hogy bármikor elmehetek – de addig is kiélvezem a maradék időt.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?