SZTÁRDZSÚSZ

Nem akármilyen ruhában énekel majd a pápának Tóth Gabi

A fantasztikus hangú énekesnő magyar értékeket képviselő ruhában lép majd fel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson.
  • Szerző: Ripost

Tóth Gabi a Ferenc pápa tiszteletére tartott fellépésen egy hagyományos és magyar érteket képviselő ruhában lép színpadra, büszkén hirdetve a világon a magyar tradíciókat, a csaknem 120 országban élőben közvetített televíziós adásokon keresztül.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tóth Gabi fantasztikus ruhában fog a pápa előtt énekelni

Tóth Gabi fantasztikus ruhában fog a pápa előtt énekelni (Fotó: Instagram)

„Kifejezetten erre az alkalomra terveztük meg Gabi számára ezt a különleges darabot. Nagy hangsúlyt kapott ezúttal a szív motívum, de teljesen új mintákat is használtunk, melyek közül számos kézzel készült, hagyományos módon. Az autentikus motívumokon hetek óta dolgoztak a mezőkövesdi hímzők, majd mi az általuk kapott alapokon haladtunk tovább. Speciális tervezést igényelt ez a projekt, hiszen mindenképp szerettünk volna Gabival közösen egy olyan ruhát megálmodni, ami fazonjában, színvilágában és mintázatában is megállja a helyét egy ilyen fontos és kimagasló eseményen. Megszületett az eredmény, amit Gabi tökéletesen visel és aminek a közeljövőben tervezünk egy kapszula kollekciót is” – mondta el Parrag Andrea, a Sugarbird gyártásvezetője és társtulajdonosa.

Fotó: Sugarbird

Tóth Gabi egyébként már régóta nagy rajongója a matyó és kalocsai Richelieu mintás daraboknak, amikben sok alkalommal láthattuk színpadon is. Nagy szerepe van a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak abban, hogy a matyó motívumokat megismerhették még a tengeren túl is, hiszen 1938-ban, amikor legutóbb került hazánkban megrendezésre a római katolikus egyház eseménysorozata, az akkori közvetítéseknek köszönhetően világhírre tett szert a magyar matyó népművészet

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Variációk karácsonyi zserbóra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?