SZTÁRDZSÚSZ

Nehezen viseli kényszerpihenőjét a legendás magyar énekes

A Kossuth-díjas mûvész túlhajszolta magát. Emiatt pedig nemrég újabb mûtéten esett át. Orvosai figyelmeztették, pihenésre van szüksége. Legközelebb csak ősszel állhat majd színpadra. Otthoni lábadozásáról mesélt a Ripostnak.
  • Szerző: BDF

Köszönöm kérdését, gyógyulgatok. Hála Istennek, már kifelé tartok a bajból. Sokat pihenek, olvasok, és a kutyámmal is szoktam játszani

– kezdte a %% -nak Balázs Fecó, aki azt is elárulta, nehezen viseli, hogy a kényszerpihenő miatt nem zenélhet.

„Nehezen bírom muzsikálás nélkül. Gondoljon csak bele, ötven év alatt nem volt ennyi szabadidőm, mint most.

Az orvosok azonban óva intettek minden megterheléstől, így kénytelen vagyok betartani. Hiszen az egészségnél a világon nincsen fontosabb.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes ősszel újra belevág a munkába. Ám elmondta, ezúttal kénytelen visszavenni a tempóból.

Limitálva fogok fellépéseket vállalni. Sajnos már nem bírom azt a tempót, amit például anno a nyolcvanas években diktáltam.

Akkor évi négyszázhatvan koncertet adtam, amit keményen végigzenéltem. Akkor szó sem volt még playbackről"– emlékezett vissza a zenész, aki hozzátette, idén lesz harminc éve már, hogy először lépett fel az általa megrendezett sitkei kápolna jótékonysági koncertjén. Balázs Fecó már a kezdetektől fogva szívén viseli a kápolna sorsát.

Az énekes sok évvel ezelőtt határozta el, hogy rendbe hozza a templomot, 1986-ban volt az első koncert, alig kétszáz ember előtt. Az 1990-es István a király bemutatója után, amelyen több mint húszezren voltak jelen, alapították meg a Kápolnáért Kulturális és Sport Egyesületet.

"A megalapításban rengeteget segítettek a falu lakosai, Kovács Ferenc és családja, Fessler Magdolna, Demján Lászlóné, Martonfalvi Miklós és az azóta már elhunyt Kiss László. Ez a társulat azóta is minden évben megrendezi az egynapos Sitkei Rockfesztivált, amelyen számos legendás magyar zenekar is fellép. Idén a harmincadik évforduló alkalmából kétnapos lesz a segélykoncert. Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy máig él ez a projekt."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?