SZTÁRDZSÚSZ

Nehéz családi hátteréről tálalt ki Áll az alku! gyönyörű játékosa

Habár Magyarországon nőtt fel, szülei a vietnámi hagyományok szerint nevelték.
  • Szerző: BDF

Az Áll az alku! fiatal játékosa, Tran Thi Ngoc Ha, vagyis Háci 4,4 millió forinttal távozott a vetélkedőből. Azt mondja, az összeget befekteti, hogy később másokon is segíthessen.

Õ ugyanis tudja, milyen a nagy szegénység. A családjával hároméves korában jött Vietnámból Magyarországra, bár eredetileg öt évig maradtak volna csak, Háci úgy döntött itt telepedik le.

Ám a fiatal lány sokáig nem tudott elszakadni szülőhazájától, édesapja és édesanyja a nevelési elveiket Ázsiából importálták.

„Engem a vietnami hagyományoknak megfelelően nagyon konzervatívan neveltek. Nem járhattam el pizsamapartikra, mint a többiek, sosem aludhattam a barátnőmnél, nem mehettem bulizni. Azt mondták, egy kiskorú lánynak otthon a helye. A pasizás pedig szóba sem jöhetett, a szüleim úgy vélték, a fiúk csak elvonnák a figyelmemet a tanulásról."

Így aztán konkrétan rejtegetnem kellett őket. Emlékszem egyszer az erkélyen kellett elbújtatnom egy srácot. A szüleim váratlanul hazaértek. Persze lebuktunk

– mondta nevetve a Best magazinnak a lány, aki elárulta, volt, hogy a szülei elijesztették a párját, aki inkább szakított vele.

És ezeket olvastad már?