SZTÁRDZSÚSZ

Négy napig bujkált Növényi Norbert

Az egykori olimpikon úgy gondolta, világgá megy. Ígéretét tettre is váltotta, négy napig rejtőzködött.
  • Szerző: Ripost

Nem telt eseménytelenül Növényi Norbert gyermekkora, aki egészen kiskorától kezdve készült a sportolói pályára.

Szinte bármit megtett volna azért, hogy sikeres birkózó váljon belőle. Olyannyira, hogy olykor a tanulás helyett is inkább az edzéseket választotta.

"Hetedikes voltam, nagyon készültem az Úttörő Olimpiára, meg akartam nyerni. Annyira, hogy emiatt nem is mentem iskolába. Az osztálytársaimmal egy környéken laktunk, ők falaztak nekem. Mikor a tanárnő kérdezte, mi a helyzet velem, ők rávágták, hogy beteg vagyok”

– kezdte a 95.8 Sláger FM-en Növényi, akinek iskolakerülése egész sokáig titokban maradt.

"Majdnem két hónapig nem mentem iskolába. Otthon mindig kérdeztek a suliról, én pedig azt mondtam minden rendben van. A suli helyett edzettem, futottam, de senki nem tudta, hogy nem járok suliba, csak az osztálytársaim és az öcsém”

– mondta az olimpikon, aki végül lebukott. A tanárnő ugyanis ellátogatott hozzájuk, Norbi pedig azonnal menekülőre fogta.

"Ahol laktunk ott volt egy kis erdő. Az utolsó ház pincéjébe mentem, szerencsém volt, mert ott ment a fűtéscső. Összeszedtem a lábtörlőket és azon aludtam. Tényleg úgy voltam vele, hogy világgá megyek, de a negyedik napon nem bírtam tovább, hazamentem. Éhes voltam és egyébként se tudtam ott aludni. Mikor hazamentem édesanyám napokig ölelgetett, édesapám viszont nem szólt hozzám. Ez volt az egészben a legrosszabb. Meg az, hogy apukám végül azzal büntetett meg, hogy nem indulhattam az Úttörő Olimpián”

– mesélt a Sláger Reggelben a történtekről Növényi Norbert.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?