SZTÁRDZSÚSZ

Nagy veszélynek teszi ki magát Kovács Kati, figyelmeztetett az orvos

A Kossuth-díjas énekesnő még a rekkenő hőségben sem hajlandó visszavenni a tempóból.
  • Szerző: Doris

Míg sokan az utcára sem teszik ki a lábukat a rekkenő hőségben, Kovács Kati egyáltalán nem fél az extrém hőmérséklettől.

A Kossuth-díjas énekesnő annyira imád teniszezni, hogy a legmelegebb időszakban is képes órákon át játszani a napon. Persze, ez meg is látszik rajta, hiszen 74 évesen is remek formában van, de vitathatatlanul veszélyes, amit művel. Nem csoda, hogy a barátai is arra kérik: lassítson egy kicsit, hiszen ez az időjárás még a fiatalabb szervezeteket is nagyon megterheli.

"Nem tagadom, én imádom ezt a nagy meleget. Bár sok ismerősöm panaszkodik a kibírhatatlan, már-már pokoli hőségre, azért én ütőt ragadok. Olyan is volt, hogy majdnem negyven fok volt a napon, amikor játszottam, de bevallom, cseppet sem zavar" - jelentette ki magabiztosan a %%-nak Kovács Kati, aki tavaly nyáron még megfontoltabb volt. Akkor ugyanis lemondott legnagyobb szenvedélyéről, és hónapokra félretette az ütőt.

Óvatossága nem volt alaptalan, hiszen az orvosok szerint óriási veszélynek teszi ki magát azzal, hogy a tűző napon ugrál. Nem elég, hogy az erős ultraibolya sugárzás rendkívül káros a bőrnek, súlyos esetben még daganatot is okozhat, a nagy forróságban végzett mozgás a szívet is nagyon megterheli.

A %% felkeresett egy tapasztalt orvost, aki elmondta, milyen egészségügyi veszélyeknek teszi ki magát az énekesnő. A részleteket keresd pénteki lapszámunkban!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?