SZTÁRDZSÚSZ

Most döbbent rá: nem menekülhet múltja elől Stohl András

Rendhagyó nőnapot ígér idén a Centrál Színház, a közönség most vasárnap először láthatja a Pulitzer-díjas szerző, Tracy Letts darabját.
  • Szerző: angie

Básti Juli és Borbély Alexandra főszereplése mellett Sztarenki Dóra, Scherer Péter és Stohl András is feltűnik a darabban. Utóbbit tavaly kérte fel a szerepre a színház igazgatója, Puskás Tamás, aki egyúttal A nevem Mary Page Marlow rendezője is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Stohl András a Básti Juli által alakított ötvenes Mary Page második férje lesz, aki a darab egy igazán elgondolkodtató jelenetében csillogtatta meg színészi tehetségét.

Ray, a csalódott és dühös férj, képtelen segíteni alkoholista feleségén, aki részegen autóbalesetet okozott, majdnem egy idős férfi halálát okozva. A sors fintora, hogy András éppen tíz éve, a való életben ugyanezen ment keresztül, csak épp nem az aggódó házastárs, hanem az ittasan karambolt okozó fél volt.

„Tudom, hogy ami velem történt, itt minden nézőben fel fog merülni, és nem lesz, aki ezt ne hallaná ebbe bele. Színészként és emberként is rendkívül érdekes számomra, hogy azokat a mondatokat, amiket anno százfelől megkaptam, és gondolatokat, amik akkor kavarogtak bennem, most én mondom ki. Hogy mi a francot gondoltam, hogy mit csináljanak velem, vagy hogy tönkretettem a szeretteim életét. Szóval ez ma is egy fájdalmas történet számomra” – mesélt a Borsnak a párhuzamról, ami, úgy érzi, részben terápia számára: ilyenkor kibeszéli magából a történteket.

„Ez egy drámai szituáció, és az én életemben elég sok ilyen drámai szituáció volt már, így aztán nem nagyon akad olyan darab, amelyben valami ne kapcsolódna az életemhez. Ez egyfelől jó a színész és néző szempontjából is, mert gazdagabb és mélyebb lehet a karakter, de nyilván valahol rossz is a saját életed sötét részeivel szembesülni. Mégis azt gondolom, ennek a jelenetnek pont az adja meg a savát-borsát, hogy mindez megtörtént velem, és emiatt tudtam Julinak is segíteni, hogy ilyenkor mi minden van az ember fejében, lelkében”jelentette ki Stohl András.

A bemutató vasárnap lesz látható.

És ezeket olvastad már?