SZTÁRDZSÚSZ

Mit ki nem talált Szente Vajk és a csapata!

Új játékelemekkel és meglepő fordulatokkal várja a Duna Televízió nézőit a népszerû online területhódító kvízjáték televíziós változata.

Március 26-tól megújul a Honfoglaló. A Duna Televízió vetélkedője izgalmas látványvilággal, fordulatos játékszabályokkal és kecsegtető nyereményekkel folytatódik. Az adásban továbbra is három hadvezér méri össze tudását, hogy minél nagyobb területet hódítsanak meg Magyarország térképén.

„A hétfői adástól kezdve a versenyzőket virtuális hadseregek buzdítják a stúdióban. A játék vizuálisan átalakul, így érzékletesebb csatákat láthatunk a stúdióban: a katonák katapultokkal bombázzák egymást, a felépített várak rossz válasz esetén romba dőlnek, de helyes válaszok esetén most már akár újjá is épülhetnek” – árulta el a %%-nak Szente Vajk, a Honfoglaló műsorvezetője.

A játék alapjai nem változnak. A kvízkérdésekre adott jó válasz esetén a versenyzők növelhetik a meghódított megyék számát és pontszámaikat, azonban már a játék korai szakaszában is lehetségessé válik a vártámadás, így a hadvezérek új területfoglalási stratégiát alkothatnak. Ezentúl a játék a védekezés taktikáját bónusszal ismeri el, illetve lehetőséget teremt a torony-visszaépítésre is.

Számomra a legizgalmasabb újítás az, hogy a műsor a szezon végére – a futball világbajnokság idejére – igazi szuperrangadóvá fejlődik

 

 – mondta el Szente Vajk. Minden negyedik héten Bajnokok Hete lesz, ahol a korábbi győztesek mérik össze képességeiket. A bajnoki adások győztesei tovább küzdenek  egymással a szezon fődíjáért, és így alakul ki a szuperbajnoki döntő 3 fős mezőnye, ahol már lényegesen nagyobb pénznyeremény a tét. „A szezon három legjobb honfoglalója a garantált 30 millió forintos nyereményért küzd majd” – tette hozzá a műsorvezető.

Mától már a nézők is bekapcsolódhatnak a játékba telefonos applikáción keresztül.

És ezeket olvastad már?