SZTÁRDZSÚSZ

Mihályi Győző megszólalt a zaklatási vádról

Már napok óta borzolja a kedélyeket a fővárosi Újszínházban Mihályi Győző zaklatási ügye.
  • Szerző: Ripost

Azzal vádolták meg Mihályi Győzőt, hogy évekkel ezelőtt kolléganőjével erkölcstelenül viselkedett, ám a színművész állítja, hogy ő ártatlan. Maga a botrány kirobbanása az egykori ügyelő, Szántó Péter nevéhez köthető, ugyanis ő nyújtotta be a levelet, amiben folyosói pletykákra hivatkozva kérte az állítólagos molesztálás kivizsgálását.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Soós Lajos / MTI

„Azt hazudtuk magunknak, hogy nem a mi dolgunk, nem a mi feladatunk. Gyávaságunkat talán azzal (is) magyaráztuk, hogy nem voltunk ott, nem tudjuk, mi és hogyan történt pontosan. Így lettünk mindannyian tettestársak” – írta Szántó a levélben, kiemelve, a teátrumban mindenki tudta, hogy a kolléganő Dörner György igazgatóhoz fordult, de ezt a napokban közleményben cáfolta a színház.

Mihályi úgy véli, csupán egy sértett ember rágalmairól van szó, akivel szakmai konfliktusai voltak, és szerinte nincs miért bocsánatot kérnie, mivel ártatlan.

„Örülök, hogy nyilvánosságra került a „feljelentőlevél”, hiszen nagyjából arról szól: „nem állítom, hogy azt állítom”. Szántó Péter saját magát cáfolja meg. Valójában nem vagyok ideges, mert egyrészt nem követtem el semmi erkölcstelenséget, másrészt maga a feljelentőlevél tisztáz engem„ – mondta a Blikknek Mihályi.

Sem a társulati ülésen, sem azóta nem jelezte senki, hogy bármikor bárki is zaklatta volna. A Fővárosi Önkormányzat ennek ellenére az ügy kivizsgálását kérte a teátrumtól.