SZTÁRDZSÚSZ

Megtörte a csendet Tahi Tóth László felesége

Bár javulóban van, de még mindig kórházban kezelik Tahi Tóth Lászlót.
  • Szerző: Ripost

A legendás művész a kórházban kapta meg a Kossuth-díját, amit március 15-én felesége vett át. Kárászy Szilvia a Parlamentből rögtön férjéhez sietett az ország legrangosabb kitüntetésével.

"Nagy feltűnést keltettem a kórházban, mert senki sem látott még Kossuth-díjat" – kezdte a méltán büszke feleség a %RIPOST%-nak. "Személyesen vittem a gratulációkat, és én nyújtottam át neki a díjat. Nagyon megható pillanatok voltak. Biztos vagyok benne, hogy ez most nagyban javítani fogja a gyógyulását. Ma az egyik kedvenc ételét viszem be neki, borjúpaprikást, mert szerencsére az étvágya is visszatért. Most már sétálgatunk, itt a tavasz, ezek mind-mind olyan pozitív energiák, amelyek most nagyon kellenek."

Szilvia elárulta, hogy kedvese egyre nehezebben viseli a kórházi létet, az állandó bezártságot. Mint azt a %% megírta, Tahi Tóth László január végén lett rosszul a József Attila Színházban a Hattyúdal című darab második felvonása közben. De nagy alázattal, kollégái segítségével végigjátszotta az előadást. Utána rögtön a Honvédkórházba került, ahol kiderült, korábbi stroke-ja miatt nyomja egy ér az agyát. Ezért átszállították az Idegtudományi Intézetbe, ahol február elején meg is műtötték.

"A műtét jól sikerült, de a rehabilitáció nagyon hosszas" – sóhajtott nagyot Szilvia. "Reménykedem benne, hogy nyáron már hazajöhet, és ősszel már színpadra állhat. De ezek csak remények, semmi sem biztos."

És ezeket olvastad már?