SZTÁRDZSÚSZ

Megtaláltuk, ő Medveczky Ilona 104 éves anyja

A táncmûvésznő a Riposttal együtt köszöntötte születésnapján az idős asszonyt.
  • Szerző: Doris

Medveczky Ilona mindig is megválogatta, hogy kiket enged közel magához, az évek során megtanulta, hogy kevés emberben bízhat. Van viszont egy 104 éves asszony, akit azonnal a szívébe fogadott. Annyira megszerette Ilona nénit, hogy az édesanyjaként tekint rá. A %% a születésnapján köszöntötte az idős asszonyt, aki boldogan mesélte el megismerkedésük történetét.

A táncművésznő 48 éves volt, amikor elvesztette édesanyját. Azóta egy nő sem tudott igazán közel kerülni a szívéhez, egészen addig, amíg  évekkel ezelőtt meg nem ismerte Ilona nénit, akire ma már fogadott anyukájaként tekint. A művésznőt a véletlen sodorta össze az idős asszonnyal, aki hétfőn ünnepelte 104. születésnapját!

"Ötvenöt éve élek ezen a környéken. Feltűnt, hogy augusztus 18-án, Ilona-napon minden évben virágot akasztottak a kertkapu kilincsére. Különösebben nem foglalkoztam a dologgal, gondoltam, biztos egy hódolóm, de azért persze ott motoszkált bennem a kíváncsiság, hogy ki lehet. Egyik nap aztán sikerült lebuktatnom Attilát, aki velem egykorú. Megismerkedtünk, azóta rengeteget segít nekem a kerti munkákban. Az ő édesanyja Ilona, akit nagyon megszerettem. Úgy vág az esze, mint a borotva. Egészen elképesztő!"

- kezdte a %%-nak a táncművésznő, aki miután megtudta, hogy az idén 104 éves néni rajong érte, maga ajánlotta fel, hogy meglátogatja. Először egy kórházban találkoztak. Ilona néni akkor azért feküdt bent, mert elesett és combnyaktörést szenvedett.

"Máig élénken él bennem az első találkozásunk, Ilona pedig azóta a lányaként tekint rám. Neki két fia van, de mindig is szeretett volna egy kislányt, így még szebb, hogy találkoztunk. Õ az én pótanyukám, amikor kórházban volt, akkor is gyakran meglátogattam. Az egész folyosó összegyűlt, hogy hallgassa a történeteit, fantasztikus, ahogy mesél" - áradozott Medveczky, aki csak maminak hívja az idős asszonyt.

Bár Ilona néni sokszor olyan gyengének érzi magát, hogy az ágyból sem tud felkelni, a születésnapjára minden erejét összeszedte, még ki is öltözött. A %%-nak egy szelet kávétorta és egy kis pezsgő után elárulta a hosszú élet titkát!

Ilona néni nyilatkozatáért és a többi fotóért keresd a %% pénteki lapszámát!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?