SZTÁRDZSÚSZ

Megtaláltuk Csukás István kedvenc eladónőjét: „A téliszalámi és a pörc volt a kedvence”

Csukás István örökre lehunyta szemét, de meséire, kedves személyére sokan emlékeznek majd.
  • Szerző: Angie

Február 24-én, 83 éves korában elhunyt Csukás István. A megtalálta azt az eladónőt, aki lassan 10 éve szolgálta ki Csukás Istvánt a csemegepultból. Kovács Marika mosollyal az arcán kezdett bele a „mesébe”, és bár nagyon megviseli a veszteség, mégis boldog, hogy személyesen ismerhette az írót.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia

„Nyitás óta, azaz 2011 óta idejárt a művész úr. Az első pillanattól kezdve tudtuk, hogy ki ő. Hogy ne tudtuk volna, hiszen az idősebb korosztály rajta nőtt fel. Az ő meséit néztük, hallgattuk mi is. A Pom Pom, a Süsü, de jó is volt” – kezdte a -nak szentimentális hangulatban a visszaemlékezést Marika, majd elárulta milyen finomságokat vásárolt nála a művész.

„Szerényen mondom, de nagyon büszke vagyok rá: egyedül én szolgálhattam ki! A téliszalámit és a pörcöt nagyon szerette. Mindig azt kérte, hogy a nagy rúd téliszalámi végeit vágjam le, mert a rúd közepét szerette, csak puha részt kérte a drága. Persze az ő kedvéért megtettem, mondtam is neki: csak magának Csukás úr. Nagyon kedves volt, aki a hatalmas hírnév ellenére is ember maradt. Kedves, szolid ember. Mindig udvarias volt” – emlékezett vissza a CBA eladónője, aki még a tragédia előtt pár nappal is kiszolgálta Csukás Istvánt. Lapunk fotósának meg is mutatta, hogy a Nemzet Művésze hogyan kérte szeletelni a szalámit. Mint mondja, azóta, hogy elhunyt Csukás István nem volt nap, hogy ne jutott volna eszébe. Bár tudja, hogy többé nem köszöntheti a művészt, néha még felkapja a fejét, ha egy hasonló fizimiskájú vásárló közeledik a csemegepult felé.

„Amikor megtudtam, hogy meghalt, teljesen ledöbbentem, hiszen két héttel korábban is az üzletben volt és semmi jele nem volt annak, hogy egészségügyi problémája lenne. Vidám volt és mosolygós. Persze nem gondolnám, hogy épp velem osztotta volna meg a problémáját, de az is igaz, hogy néha beavatott magánéletébe.

Amikor elhunyt a felesége egy kicsit tovább maradt a húspultnál... Az elmúlt 10 évben, talán akkor láttam megtörtnek. Én, személy szerint hálás vagyok azért, hogy ismerhettem Csukás Istvánt, nekem nagyon fog hiányozni” – monda Kovács Marika, akinek Csukás utoljára a Süsü folytatásáról is mesélt az író.

További részletek a mai -ban! Keresd az újságárusoknál!

És ezeket olvastad már?