SZTÁRDZSÚSZ

Megszólalt az orvos: életveszélyes diétát követ a magyar sztár

Bár ő remekül érzi magát a bőrében, a belgyógyász szerint egyáltalán nem lenne szabad ezt az életmódot folytatnia.
  • Szerző: Doris

Rippel Feri 7 éve döntött a teljes életmódváltás mellett, azóta a ketogén diéta elkötelezett híve. A módszer alapja a teljes szénhidrátmegvonás, Feri inkább zsírral fedezi az energiaszükségletet.

"Húsz kilóval több vol­tam, nehezen lélegeztem, összevissza vert a szívem, magas volt a vérnyomásom, a gyomortükrözésen fekélyeket, a végbéltükrözésen is mindenféle polipokat találtak, szóval nem voltam jó passzban. Tudtam, hogy változtatnom kell, és az étkezéssel kezdtem. Kiiktattam az étrendemből minden káros anyagot: a tejtermékeket, a liszteket, a cukrokat. Nekem 2 évbe telt, hogy szervizeljem a testemet, és bizony sok idő, legalább 8 hónap volt, hogy a szervezetem beállt a ke­togén életmódra, és elfogadja, hogy nem viszek be szénhidrátot, még ha a fene fenét eszik is"

- kötötte ki az erőművész.

Ám a Bors megkeresett egy belgyógyászt, aki korántsem volt ilyen jó véleménnyel a ketogén életmódról, Ferinek legalábbis biztos nem ajánlotta.

"A ketogén diéta alapja a teljes vagy majdnem teljes szénhidrátmegvonás. A szénhidrát a szervezet motorja, ebből nyerjük az energiát, ami nemcsak a mozgáshoz, hanem agyunk működéséhez is kell. Ebben a diétában az energiaszükségletet zsírral pótolják. A cukorbetegeknek ez előnyös lehet, de vesebetegeknek semmiképpen nem"

- kezdte dr. Szamosi Tamás, majd hozzátette: nem ismer olyat, aki 3 hónapnál tovább folytatta ezt a diétát.