SZTÁRDZSÚSZ

Megszólalt a rendőrség: ők gyújthatták fel Hajdú Péter éttermét

A mûsorvezető bisztróját még nyáron próbálta meg felgyújtani két ismeretlen, akiket rögzített a biztonsági kamera.
  • Szerző: Ripost

Elfogatóparancsot adtak ki Hajdú Péter bisztrójának feltételezett gyújtogatói ellen – tudta meg a Blikk. Az ügyben sokáig ismeretlen tettes ellen folyt nyomozás rongálás miatt, de azóta sikerült beazonosítani a két gyanúsítottat, akik montenegrói állampolgárok. A lap információi szerint Tompánál lépték át a határt külföldi rendszámú autójukkal, nem sokkal a bűncselekmény elkövetése előtt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság később megerősítette a Blikk értesüléseit: "a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság két montenegrói férfi ellen bocsátott ki elfogatóparancsot. Fényképeket a keresett személyekről nem tettünk közzé. A rongálás gyanúja miatt folyamatban lévő nyomozás részleteiről bővebb felvilágosítást nem kívánunk adni" – írták.

Hajdú Péter törökbálinti éttermének teraszát július 27-én éjszaka próbálták meg felgyújtani, az esetet kamerák is rögzítették, ami segíti a nyomozást. Az étterem-tulajdonos egyelőre hivatalos tájékoztatást nem kapott az illetékes rendőrkapitányságról, de szeretné, ha minél előbb pont kerülne az ügy végére, az elkövetők pedig kézre kerülnének. A helyiek szerint egyre aggasztóbb a helyzet a környéken, tartanak a bűnözőktől.

"Abban az időszakban, amikor felgyújtották a Like Bisztrót, sok minden történt itt, ami eddig nem volt jellemző erre a biztonságos és nyugodt környékre. Loptak autót, de betörés is történt. Ráadásul nem olyan régen az a biztonsági szolgálat is eltűnt, amelyik az utcákat vigyázta" – mondta el egy helyi lakos.

Az egyébként már nyomozás elején kiderült az elkövetőkről, hogy nem voltak profik. Egyikük kis híján saját magát is felgyújtotta, a haja lángra kapott. A tüzet pedig alig néhány méterre egy gázpalacktól csinálta, ami fel is robbanhatott volna.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?