SZTÁRDZSÚSZ

Megmérgezte a testét a szilikonmelle: Kés alá feküdt a magyar sztáranyuka

Polgár Kriszta őszintén leírta az Instagram-oldalán, milyen nehéz időszakon ment keresztül.
  • Szerző: BDF

Polgár Kriszta önbizalma megerősítése miatt döntött úgy, hogy szilikonmelleket csináltat magának.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A második terhességem alatt kialakult a petefészkemben egy harminc centiméteres ciszta, amivel együtt ki kellett venni az egyik petefészkemet is. A hasam mérete miatt a hasizmom és a bőröm is szétszakadt, úgy éreztem, csorbult a nőiességem. Akkor úgy gondoltam, hogy talán a mellimplantátum majd helyrebillenti az egyensúlyt” – kezdett bele mondandójába Kriszta, aki hozzátette, azt az implantátumot, amit három éve kapott, azóta visszahívta a gyártó.

„Mert egy speciális rákfajtát okozhat. A visszahívás tavaly volt, erről azóta sem szólt senki” – mondta el a sztáranyuka, aki eleinte élvezte az új külsőjét, később azonban egyre több egészségügyi problémája lett.

„Fejfájás, pattanások, étel intolerancia, hányinger, reflux, pajzsmirigy gondok. Miután már minden specialista látott, és senki nem értette, mi lehet a baj, kezdtem feladni” – tette hozzá Kriszta, aki orvosa és barátnője tanácsára kezdte el beleásni magát az implantátumok világába, és úgy döntött, kiszedeti a szilikonpárnákat.

„Majd kiderült, hogy az enyém ráadásul egy időzített bomba. Idén februárban kivetettem az implantokat, és úgy döntöttem, nem teszek a helyére másikat, hagyom a testemet gyógyulni” – mondta el Kriszta, aki már túl is van a műtéten.

ÉRZÉKENY TÉMA! Régen ígértem már nektek ezt a posztot. Ez a poszt nem azért íródik, hogy bárkiben rossz érzést keltsen, vagy bárkit bármiről lebeszéljek/rábeszéljek. Sokkal inkább azért, mert a tájékoztatásnak ez a része sokszor elmarad és az embernek joga van tudni, mibe vág bele és ennek milyen következménye lehet. . (A témáról sokat olvashattok a @breast_implant_illness és a FB csoportban ahol 120.000 nő meséli el a sajàt történetét) . Mellimplantátum betegség ( #breastimplantillness vagy #BII). Két -a szervezet számára - idegen test a létfontosságú szervek fölött. Ami köré pár hét alatt tokot képez a szervezet, hogy védje ezeket a szerveket. Az implantátumok majd’ 40 féle nehézfémből, toxikus anyagból állnak. A sóoldatos is, hiszen a tokja szilikon. Van, akinek a teste jobban, van, akinek rosszabbul fogadja. Sőt nagyon rosszul. És sajnos a legtöbben nem tudják, mi okozza a betegségeiket. . A második terhességem alatt kialakult a petefészkemben egy 30 cm ciszta, amivel együtt ki kellett venni az egyik petefészkemet is. A hasam mérete miatt a hazizmom és a bőröm is szétszakadt, úgy éreztem, csorbult a nőiességem. Akkor úgy gondoltam, hogy talán a mellimplantátum majd helyrebillenti az egyensúlyt. Mi az amit akkor még nem tudtam? Hogy mit okozhat a szervezetemben. És azt sem, hogy olyan implantot kaptam 3 évvel ezelőtt (az egyik legnépszerűbb fajta) amit azóta visszahívott a gyártó, mert egy speciális rákfajtát okozhat: BIA- ALCL. A visszahívás tavaly volt, erről azóta sem szólt senki... . Élveztem az új külsőmet, nem is gondoltam arra, hogy összefüggésben lehet a folyamatosan fellépő egészségügyi problémáimmal (fejfájás, pattanások, étel intolerancia, hányinger, reflux, pajzsmirigy gondok stb) mind-mind új dolog számomra. Miután már MINDEN specialista látott és senki nem értette mi lehet a baj, kezdtem feladni. Aztán az endokrinológus megkérdezte, hogy hallottam e már a Breast Implant Illnessről... Valamint a barátnőm is rákérdezett, hogy hallottam e arról, hogy miket tud csinálni az implant (fajtától függetlenül)... Ez volt a pont ahol elkezdtem beleásni magam a témába. Majd kiderült, hogy az enyém ráadásul egy időzített bomba (texturált) Folyt komm⬇

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?