SZTÁRDZSÚSZ

Meglepő hírt kapott Törőcsik Mari, így reagált rá

Bár a színésznő örül, hogy ilyen sokan szeretik és tisztelik, mégsem volt maradéktalanul boldog.
  • Szerző: Doris

Meglepetten fogadta Törőcsik Mari, hogy állami múzeummá alakítják szülőházát a Heves megyei Pélyen.

Bár a Nemzet Színésze természetesen örült a hírnek, mégsem volt maradéktalanul boldog. Jobban szerette volna ugyanis, ha azután nyílik meg a Törőcsik Mari Ház, amikor ő már örökre lehunyta a szemét.

"Tizenöt éves koromig laktam Pélyen. A legszebb emlékeim oda kötnek, ott voltam kisgyerek, mesés volt. Sosem felejtem el a hatalmas kertet, a fára mászást, a szép nyári uzsonnákat. Ha behunyom a szemem, máig pontosan emlékszem mindenre. Tudom, hogy melyik bútor hol volt, hol kellett befordulni a szobába. Még arra is emlékszem, hogy édesanyám melyik szekrényben tartotta a ruháit, fantasztikus emlékek, amiket gyakran felidézek. Néha olyan, mintha még mindig ott lennék. Szívesen gondolok vissza azokra az évekre, gyakran visszavágyom oda, ahol minden jó volt"

- áradozott a Blikknek a színésznő, majd hozzátette:

"Tényleg nagyon örülök az emlékháznak, de jobb volna, ha csak akkor nyitna meg, amikor én már nem vagyok. Megtisztelő, de szerintem ilyet akkor szoktak nyitni, ha már nem él az, akinek az emlékét meg kell idézni. Persze ha megnyílik, akkor lehet, hogy meglátogatom!"

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?