SZTÁRDZSÚSZ

Megható módon emlékeznek meg fiai Dianáról

Szobrot állítanak szeretett édesanyjuk emlékére, valamint újraszenteltetik a hercegnő gyönyörû sírját - a hétvége is Lady Dianáról fog szólni.
  • Szerző: Ripost

A cambridge-i hercegi pár és gyerekeik, valamint Harry herceg is részt vesz szombaton azon az eseményen, melyen újraszentelik Lady Diana sírját. A hercegnét Althorp szigetén temették el, és július 1-jén ünnepelné 56. születésnapját – ennek emlékére végzi el egy magánszervezet az újraszentelést. A ceremóniát Canterbury érseke fogja vezetni, Diana fiai és unokái mellett testvére, Charles Spencer és családja is részt vesz a megemlékezésen.

Vilmos, Katalin és Harry emellett egy szobrot is állíttat a közel 20 éve elhunyt Lady Diana emlékére, amely egykori lakóhelyén, a Kensington-palota látogatható kertjében fog otthonra lelni. A Diana-díj megalapításával pedig édesanyjuk jószívűségére és segítőkészségére emlékeznek, az elismerést fiataloknak adják át.

Vilmos herceg 15, míg öccse 12 éves volt Diana 1997. augusztus 31-i halálakor. A két herceg hosszú évek némasága után idén beszélt először őszintén arról, milyen komoly törést jelentett az életükben szeretett édesanyjuk halála. Diana elvesztését évekig nem tudták feldolgozni, Harry hercegnek még szakorvosi segítségre is szüksége volt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?