SZTÁRDZSÚSZ

„A mennybe ment” – zokogva jelentette be testvére, meghalt a Rendőrakadémia sztárja

Meghalt 84 évesen a Parkinson-kór szövődményeibe James Hampton. A világ egy legendás színésszel lett kevesebb a távozásával.
  • Szerző: Ripost

Életét vesztette a Parkinson-kór szövődményeivel folytatott küzdelem során a 84 éves James Hampton. A Golden Globe-díjra is jelölt színészt összesen 93 filmben és sorozatban láthattunk 1962 és 2015 között.

Már 1965-ben bekerült az F Troop című vígjátéksorozatba, amelynek mind a 65 epizódjában játszott, sok amerikai néző onnan ismerhette.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Később 30 epizódban közreműködött a The Doris Day Show-ban is, 1975-ben pedig már a legígéretesebb újoncok között jelölték Golden Globe-díjra a Hajrá, fegyencváros! című filmért, amelyben Burt Reynolds oldalán szerepelt.

Az ifjú farkasember-ben és folytatásában, valamint a kapcsolódó sorozatváltozatban, a Teen Wolf-ban Harold Howardot játszotta, majd az Ármány és szenvedély-ben láthattuk még hosszabban – miközben játszott a Kína szindrómá-ban, a Pengeélen-ben is, a Rendőrakadémia 5-ben pedig Miami polgármestereként tűnt fel.

Számos sorozatban is vendégszerepelt, köztük olyanokban, mint a Hazárd megye lordjai, a Gyilkos sorok, a Bír-lak, a Kisvárosi mesék vagy a Melrose Place, utoljára a Megváltó show című filmben láthattuk.

„Néha az emberek azon tűnődnek, honnan származik a humorérzékem. Nos, ez egy családi dolog. Unokatestvérem, James Hampton ma a Mennybe ment. Imádtam, hogy egy híres színész nőtt fel az unokatestvéremként!” – búcsúzott tőle megható sorokkal a családtagja.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?