SZTÁRDZSÚSZ

Megéheztél? Vacsorázz magyar sztároknál!

Hiába a fényes médiakarrier, a celebek is jól tudják, hogy a gyorsan jött hírnév mennyire mulandó. Épp ezért igyekeznek több lábon állni. Sokakat elért a tomboló étteremnyitási láz.
  • Szerző: Doris

Nem meglepő, hogy a hazai sztárok új területen is bizonyítani akarnak, és a biztos(abb) megélhetés érdekében meglovagolják azt a jól megalapozott feltevést, miszerint mi magyarok imádjuk a hasunkat.

A %% összegyűjtötte azokat a hírességeket, akik ugyan a tésztát nem gyúrják saját kézzel, de kedvünkre csemegézhetünk nevükkel fémjelzett éttermükben. Mutatjuk a legmenőbb helyeket és persze az ötletgazda gasztro-celebeket!

Majka amerikai álma

A szókimondó rapper-műsorvezető Majka igazi Amerika-mániás, nem meglepő tehát, hogy a fejébe vette, hogy belevág a hamburger-bizniszbe. Meg is nyitotta hamisítatlanul amcsi hangulatot árasztó hamburgerezőjét. A hely sikerét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már három éve dübörög megállíthatatlanul. Tőle akár házhoz is rendelhetjük a hatalmas Majkaburgert (újabban paleo buciban is). Majka idén terjeszkedett, már egy tésztás éttermet is nyitott, ahol szintén fellelhető a zseniális hambikínálat.

 

Ehetetlen küldetés;

Posted by Burgerland on 2015. július 27.

Stílusos kolbászkák

Azt már megszokhattuk, hogy Lakatos Márktól semmi nem áll távol, ami meglepő és meglehetősen egyedi. Tőle tehát nem is várhatunk egy átlagos kifőzdét! Õ inkább fogta magát, és stílusos kolbászok sütésébe fogott a Tihanyi-félszigeten, de az étlapon igazi retro-kaják is szerepelnek.

Még nem késő elindulni, estig itt vagyunk és jókedvűen főzünk. A debüt menünk:Békebeli sült párizsi mentás zöldborsó...

Posted by Lakatos Műhely on 2015. június 6.

Házias konyha á la Rákóczi

A rádiós és tévés műsorvezetőként is munkálkodó Rákóczi Ferenc le se tagadhatná, hogy imádja a hasát. Főzési szenvedélyének pedig egy ideje saját belvárosi éttermében hódolhat nap, mint nap. Rákóczi olyan hagyományos házias fogásokkal hódít, mint a székelykáposzta, a testes rakott krumpli, vagy a jó szaftos csirkemell paprikás galuskával.

A %% megkereste a büszke étterem tulajdonost, aki elmondta, hogy bár mindig van javítani való, de célját elérte a hazai ízeket felvonultató éttermével.

"Mindenki ismeri azokat az otthonról hozott ízeket, ami olyan, mint a nagymama főztje. Hazai és házias. Ezt az ízvilágot szerettem volna megvalósítani éttermi környezetben."

- mesélte Rákóczi Feri, aki ma egy klasszikus rakott krumplival lakott jól, és mindig kiveszi a részét a menüsor összeállításában. Sőt, ha kell, ő is fakanalat ragad!

 

Nem, nem gondoltuk újra. Pont olyan, amilyen a Mamánál volt, tojással, kolbásszal, picit lepirulva, tejföllel. Nekünk ez a rakott krumpli.Péntekig a déli menüben.Korhelyék!

Posted by Korhely "faloda és daloda" on 2015. július 28.

Így "like"-ol Hajdú Péter

A műsorvezető-producer mindenbe belevág, amiben pénzt és lehetőséget lát, hát pont ő hagyta volna ki az étterem-bizniszt? Belvárosi pompa helyett azonban ő lakhelyéhez közel, Törökbálinton bonyolódott gasztronómiai kalandokba, amikor megnyitotta bisztróját. Hajdú étlapján főleg pizzákból és egyszerű, gyors fogásokból szemezgethetünk, amiket láthatóan Sarka Kata is szívesen tálal.

 

Kata Sarka is besegít...

Posted by Like Bisztró és Pizzéria on 2014. január 12.

Szabó Győző ázsiai gasztro-győzelme

Szabó Győző még újoncnak számít a kulináris kalandokat illetően, rövidesen azonban ő is megnyitja saját gasztrohelyét, és a Belvárosi Piacon szervíroz majd ázsiai ihletésű, gőzzel párolt falatkákat az egzotikus konyha kedvelőinek.

A színésznek mindig is nagy szerelme volt a főzés, és akkor sem húzza majd a száját, ha első saját éttermében neki kellene kiszolgálni a betérő vendégeket. A drogos múltjáról könyvet író színész saját spórolt pénzét fektette be, és nemrég azt nyilatkozta, hogy más akkor is boldog lesz, ha csak egyetlen forint haszna lesz a megtérülés végén.

És hogy mi lesz az igazán extra Győző éttermében? Nos a színész az itthon még kuriózumnak számító "steamboo"-val próbálja meg lenyűgözni a magyar gasztro-publikumot, ami tulajdonképpen nem más, mint a japán sushi egyfajta meleg változata!

 

Tegnap összeütöttem egy kis Steamboo-ebédet. Hogy tetszik?

Posted by Steamboo on 2015. június 12.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?