SZTÁRDZSÚSZ

Megdöbbentő vallomást tett Béres Alexandra

Eddig még nem beszélt arról, miben segített neki a ritmikus gimnasztika.
címkék:
  • Szerző: TN

Május 19. és 21 között Budapesten rendezik a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságot. Ennek kapcsán arról kérdezték a fitneszedzőt, hogy mi mindent köszönhet a sportágban eltöltött éveknek. Béres Alexandra csak 6 éves volt, mikor belecsöppent a ritmikus gimnasztika világába.  

A szüleim vittek el először sulitornára, mert nagy volt a pocakom.

Itt meglátták bennem a lehetőséget, és a Testnevelési Egyetem gimnasztika csoportját javasolták, így kerültem piciként Schluth Mónihoz néhány évre és Széchényi Irénke nénihez, aki tizenkét éven át volt az edzőm. Ma már mindketten a lányomat edzik, így a legjobb kezekben van. Szerintem egy kislánnyal nem történhet jobb, mint ha ritmikus gimnasztikázik.

– mesélte Alexandra, aki az RG után a fitnesz felé vette az irányt, de elmondása szerint az alapot a ritmikus gimnasztika adta neki.

Én diszlexiás voltam, és ezek a koordinációs tanulási fázisok, amiken keresztülmentem segítettek abban, hogy egyetemre kitűnő tanuló lettem.

Nemcsak a testképzésben, a mozgásban, de a jobb- és baloldal szimmetrikus fejlesztésében (kar, láb és törzs egyszerre történő koordinációja) is rengeteget segített.

árulta el Alexandra, aki azt is hozzátette, jelenlegi szakmájához is sokat merít RG-s múltjából.  

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?