SZTÁRDZSÚSZ

Megdöbbentő vallomás: felkészült a halálra a legendás magyar színész

Betöltötte 83. életévét Bodrogi Gyula, aki nagyon szerencsésnek tartja magát.
  • Szerző: Ripost

Ma is aktív életet él, de tisztában van vele, hogy ő sem él örökké.

Kisebb egészségügyi problémái vannak, de úgy van vele, ez az ő korában már természetes. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett Bodrogi Gyula azt vallja: élvezni kell az életet, ameddig lehet. Örül, hogy még most is számítanak rá a színházakban és hogy gyönyörű családja van. De nyolcassal kezdődő életévét kimondani is utálja.

„Ha valaki megkérdezi hány éves vagyok, azt mondom, 1934-ben születtem – mesélte a kiváló és érdemes művész. – Számolja ki ő, én ki nem mondom. A születésnapi tortámra sem rakja már rá a család a számot, mert tudják, hogy nem szeretném. De buli persze azért lesz, most Pécs mellé megyünk le a barátaimmal. Nem mondom, hogy hajnalig fogjuk ropni a táncot. De az biztos, hogy fergeteges lesz a hangulat. A legemlékezetesebb születésnapom a 60. volt. A család és a kollégáim meglepetésbulit szerveztek nekem. Meghívták az összes kollégámat, akikkel addig együtt dolgoztam. Nagyon meghatódtam.”

Bodrogi Gyula arról is beszélt, hogy nagyon megviseli, hogy mennyi pályatársát vesztette már el. Amikor értesül egy-egy színészkollégája haláláról, benne is tudatosul: az élet véges.

„Most éppen jól vagyok, de tisztában vagyok vele, hogy ebben a korban már bármi megtörténhet…– folytatta a kétszeres Jászai Mari-díjas Bodrogi.

De nem félek a haláltól, a családomat féltem, hogy mekkora fájdalom lesz nekik. Azért nem félek, mert nagyon szerencsés vagyok. Fantasztikus darabokban játszottam, nagyszerű filmekben szerepeltem, és állandóan érzem az emberek felém áradó szeretetét. Két hihetetlenül tehetséges és gyönyörű nő volt a feleségem és itt van nekem Angéla. Gyönyörű családom van, van egy nagyon tehetséges fiam és imádom az unokáimat. Mindent megkaptam az élettől!”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?