SZTÁRDZSÚSZ

Meg akarta ölni magát Ambrus Attila

Nagyon megviselték a börtönévek a Viszkis néven elhíresült Ambrus Attilát, sokáig azon gondolkodott, hogy végez magával.
  • Szerző: Ripost

Ambrus Attila 30 bankot rabolt ki, míg végül börtönbe került. Most kiderült, hogy csak kevésen múlott, hogy nem ott végezte.

Közel másfél éven keresztül egy golyóálló terráriumban tartottak, minden le volt betonozva és csövön kaptam a levegőt

- mesélte a Lakástalkshow-ban a Viszkis, aki azt is elmondta, hogy egy-két könyvért ölni is tudott volna, annyira beszűkült az élete.

Ambrus szerint ha az ember egyedül van a börtönben, akkor vége van, mert kell a kapcsolat a kinti világgal. Enélkül komoly személyiségtorzulások állnak be az elítélteknél, de számára mégis az jelentette a legnagyobb sokkot, mikor rájött: innen nem lehet megszökni. Ekkor merült fel benne az öngyilkosság gondolata.

Két dolog történhetett: vagy végzek magammal, vagy pedig nekiállok, és újra felépítem a személyiségemet. Nekem egy utam volt, hisz ha öngyilkos leszek, akkor azok járnak jól, akik a véremet akarták, és azok fognak örülni, mert azt mondhatják: mi megmondtuk, hogy Ambrus egy gyáva pojáca!

A Viszkis hozzátette: ezt az örömet senkinek nem akarta megadni, ezért a talpra állás mellett döntött. Most úgy érzi, büntetése letöltésével egyensúlyba került.

És ezeket olvastad már?