SZTÁRDZSÚSZ

Magyar hangja szerepelt egyszer Roger Moore helyett

Kevés olyan világsztár van, aki ilyen sokszor megfordult hazánkban.
  • Szerző: Ripost

Roger Moore azonban 1972-es budapesti látogatása során beleszeretett a magyar fővárosba. Így később bármilyen meghívás érkezett Magyarországról, mindig igent mondott.  A 007-es ügynök magyar hangjával, Láng Józseffel többször is találkoztak.

„Megdicsért, hogy milyen jó a hangom”

Láng József – aki 55 éven keresztül több filmben is a legenda magyar hangja volt – még most is jól emlékszik első találkozásukra. A MTV hívta meg a Minden lében két kanál sztárját, hogy nézzen nálunk körül és ismerkedjen meg az őt szinkronizáló magyar színésszel. Láng Józsefben még ma is tisztán él az első beszélgetés emléke.

„Amikor láttam lejönni a lépcsőn, elámultam – emlékszik vissza a színész. – A méregdrága öltönyében minden szem rátapadt, annyira elegáns volt. Bemutattak minket egymásnak, nem sajnálta az időt, sokat beszélgettünk. Sőt egy tollat is kaptam tőle ajándékba.  Meg is dicsért, hogy milyen jó az orgánumom és mennyire illik hozzá. Pedig be kell valljam, sokat kellett gyakorolnom, hogy jól tudjam őt szinkronizálni. Neki ugyanis mélyebb és öblösebb a hangja. De ezt nem mindenki gondolta így: sokat vitatkoztam színházi rendezőkkel, mert azért nem akartak szerepet adni, mert olyan „Angyalos a hangom.”

Õ ott tényleg Roger Moore?

Második találkozójuk nagyon viccesre sikeredett a hetvenes évek második felében. Egy szinkronstúdió különböző termében dolgoztak, Láng József azt sem tudta, hogy ismét hazánkban van Roger Moore, főleg, hogy egy épületben vannak.

„Éppen a Minden lében két kanál egyik epizódját szinkronizáltuk Sztankay Istvánnal, amikor egyszer csak hátra néztem az üvegfallal elválasztott vezérlőre, ahol ott állt Roger – nevetett még most is a sztorin a művész. – Háromszor szóltam Sztankaynak, hogy nézzen a háta mögé, de ő rám se hederített. Azt hitte, ugratom. Végül nyílt az ajtó és bejött hozzánk Roger. Nagyot néztünk! Pista meg is jegyezte: miért nem szóltál, hogy ilyen vendégünk van? A hollywoodi világsztárral akkor éppen a magyar-amerikai koprodukcióban készülő Hugó, a víziló című mesét vették fel, amiben ő mondta az összekötő verseket. Amihez később szintén én adtam a hangomat.”

Õ alakította Roger Moore-t

Egyik alkalommal, Friderikusz Sándor a legendás párost, Roger Moore-t és Tony Curtist egyszerre akarta vendégül látni műsorában. De a legendás 007-es ügynök éppen nem ért rá. Így a producer helyette Láng Józsefet hívta el.

„Nagyon vicces volt, mert Tony Curtis azt hitte, én vagyok Sztankay István, vagyis az ő magyar hangja - mesélte a magyar színész. – Így nagy nevetés lett belőle, amikor kiderült, én tulajdonképpen a kollégáját helyettesítem.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?