SZTÁRDZSÚSZ

Lovasi András balesete ügyében új, súlyosított ítélet született

Súlyosították Lovasi András ítéletét a perújítást követően.
  • Szerző: Ripost

Mint az köztudott, Lovasi András 2019 márciusában a tilos jelzés ellenére behajtott egy kereszteződésbe, ahol összeütközött egy rendőrautóval. A járőrkocsiban utazó két rendőr közül az egyik súlyosan megsérült, eltört a kulcscsontja, valamint több foga is kitört. Idén februárban a felelősségét elismerő zenész úgy döntött, elfogadja a korábban kiszabott büntetést, ami 225 ezer forint pénzbüntetés és a járművezetéstől való 1 éves eltiltás volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Szabolcs László / Ripost

Eközben kiderült, hogy az egyik rendőr maradandó fogyatékosságot szenvedett, így az ügyészség módosította a vádat, azaz maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolta Lovasit. A büntetővégzés 2021. február 1-jén jogerős lett, de az ügyészég a felmerült új körülmény miatt perújítás elrendelését kérte a Fővárosi Törvényszéken, amely indítványnak a bíróság helyt adott. A perújítási eljárásban megállapították, hogy a rendőr maradandó fogyatékosságát Lovasi okozta a baleset során.

„A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) perújítási eljárás során 600.000 forint pénzbüntetésre és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy férfit, akit maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádoltak„olvasható a Fővárosi Törvényszék mai közleményében, amit a Blikk szúrt ki. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozatra.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?