Létrehozva: 2015.12.11.

Lagzi Lajcsi hírnevét örökre tönkretették

Tovább gyûrûzik a botrány a mulatós zenész körül. Galambos Lajost elõször áram- és gázlopással gyanúsították meg, utána magánbenzinkútját is vizsgálták, és mûkincsek után is kutattak az egyenruhások a sztár birtokán. Szakértõk szerint az ország mulattatójának hírneve a botrányok miatt már sosem lehet a régi.

A szemünk láttára omlik össze az eddig kemény munkával felépített Lajcsi-birodalom. Galambos Lajos országszerte közkedvelt ember és előadó volt, ma viszont a megítélése teljesen más irányba ment el. A népszerű mulatós királyra egyesek már úgy tekintenek, mint a valaha volt legnagyobb bűnözőre. Pedig még semmiért sem ítélték el.

Galambos Lajos neve annyi kétes ügylettel került kapcsolatba, hogy már szinte senki se tudja eldönteni, hogy mi is az igazság a zenész körül.

"Általában ilyen egy krízis természete, jelenleg egy személyes krízist látunk. Egy olyan ember helyzetét, akit ikonként tiszteltek, ikonként működött a nyilvánosság előtt, és most megrepedt ez a kép. Amit eddig láttunk róla, az ma már nincs, és napról napra egyre lendületesebben változik. Ez a sztori gyakorlatilag újrarajzolja a képet Galambos Lajosról, a szórakoztató zenészről"

- mondta el a Mokka csütörtök reggeli adásában Perlaky-Papp József, PR-stratéga.

A szakember arról is beszélt, hogy nagyon hirtelen változott meg az a miliő, ami eddig a népszerű zenészt körülvette, ezért is indult el ilyen ütemben lefelé a lejtőn Lajcsi megítélése.

Sokan azt gondolják, hogy lehet valami emögött. Egyik pillanatról a másikra ilyen gyorsan, ilyen sok ügy nem nagyon jöhet elő, legalábbis így gondolkoznak az emberek.

Perlaky-Papp szerint viszont sok ember fejében bocsánatos bűnnek számít, amiért először elővették Galambos Lajost, vagyis a közműszolgáltatók megkárosítása.

"Szerintem olyan országban élünk, ahol mindenki valamilyen szempontból köztartozásban van, vagy legalábbis csúszásban. Ha csak ez az egy téma lenne, és nem kerülnek elő ilyen nehéz ügyek, akkor ez a sztori még regenerálható. Én úgy gondolom, hogy ez az eset inkább Bakács Tibor ügyéhez hasonlít, amikor szalámilopásról, sajtlopásról volt szó, nem pedig Császár Előd, Stohl András vagy éppen Damu Roland esetéhez, ahol egyértelműen látható, hogy nem bocsánatos bűnről van szó."

A PR-stratéga szerint az is nagyban befolyásolja Lajcsi megítélését, hogy éppen milyen állapotban volt a hírneve.

Galambos Lajosnál nagyon erős hírnévről beszélünk, tehát a társadalom megbecsült tagja volt.

Akkor lehetett először érezni Lajcsi ügyvédei szerint, hogy omlik össze a felépített szobor, amikor L. Lajosként írt a zenészről az egyik újság, holott polgári nevén még mindig Galambos Lajosnak hívják a trombitaművészt. Ebből egyértelműen kiderült, hogy teljesen összemosták a magánembert és az ünnepelt sztárt.

"A nyilvánosságban sokkal fontosabb a kialakított kép. Most nemcsak az ünnepelt sztárt látjuk, hanem egy teljesebb képet kapunk Galambos Lajosról. De ebben az állapotban még, úgy gondolom, hogy regenerálható ez a kép, attól függ, hogy hogyan tér vissza. A nyilvánosság nagyon érdekesen működik: pillanatok alatt fel tud valakit emelni, majd ugyanígy le tudja ejteni."

A szakember elmondta, hogy Lajcsi hírnevének az lenne a legjobb, ha szabadulása után elmondaná a történéseket a saját szemszögéből, majd eztán lehet szépen lépésről-lépésre visszaépíteni az összedőlt Lajcsi-képet.

Sérült, elveszett az a kép. Ma már egy más képet tudunk összeállítani, más képet tudunk felépíteni. Az a fajta mulatós művész már a múlté, de lehet egy összetettebb, szerethetőbb képet összerakni.

A %RIPOST% által megkérdezett pszichológus is hasonlóképp vélekedik Lagzi Lajcsi kapcsán, mint Perlaky-Papp József.

Olyan ez, mintha egyszer csak egy jól működő cég pozitív arculatát rombolnánk le. Mivel nagyközönség előtt történik ez az egész, még nagyobb a nyomás az emberen. A sikeres életet könnyebb megmutatni a közönség felé, mint a kudarcot. A negatív visszajelzések ilyenkor megsokszorozódnak, amik nagyon komoly lelki válságot okozhatnak, hisz ilyenkor minden esetben elmarad a pozitív támogatás. A családban is hatalmas lehet a bizonytalanság, hisz a családfenntartó köré volt központosítva minden

- mondta el Somogyi Katalin, klinikai szakpszichológus.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, ekkor lép be Franciaország a háborúba

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

mandiner.hu

Ezzel a fotóval mondatná le Orbán Viktort Pankotai Lili (FOTÓ)

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Szőcs Reni: Remélem élvezni fogja Amélia is az első húsvétját

SZTÁRDZSÚSZ

Gusztustalan támadás érte Molnár Anikót: „Ezek az emberek egy fillért sem érnek”

SZTÁRDZSÚSZ

Michael Jacksonként térhet vissza Berki Krisztián

SZTÁRDZSÚSZ

Sorsfordító nap: megváltozott Polgár Árpád élete a balesete után

SZTÁRDZSÚSZ

Polgár Tünde kiosztotta követőit Katalin hercegné miatt

SZTÁRDZSÚSZ

Szarvas Andi követői elárulták: a pikáns tartalmakra kíváncsiak

SZTÁRDZSÚSZ

Ezt nem gondolnád: Takács Zsuzska ezt teszi Zámbó Krisztián távolléte alatt

SZTÁRDZSÚSZ

Meglopták Szigligeti Ivettet, a rajongóitól kért segítséget