Létrehozva: 2020.03.05.

Lábamputációja után néhány héttel már koncertezik Demeter György

Cukorbetegsége miatt amputálni kellett Demeter György lábát. A Bulldózer együttes frontemberére több hetes rehabilitáció vár, előtte azonban – kerekesszékben – ad koncertet pénteken.

Komoly műtétje után már pénteken a színpadon láthatják a rajongók Demeter Györgyöt! Az XL Sisters alapítójának múlt héten komoly beavatkozáson kellett átesnie: évtizedek óta tartó cukorbetegsége szövődményeként térd alatt amputálni kellett a bal lábát.

A népszerű rockzenész azonban nem omlott össze, a rá jellemző derűvel és humorral fogadta a helyzetet, várja a rehabilitációt, a művégtagot és azt, hogy mihamarabb újra teljes életet tudjon élni.

Fotó: Youtube

„Miután negyven éve vagyok gyakorló cukorbeteg, benne volt a pakliban, hogy ez előbb vagy utóbb megtörténik” – kezdte a Ripost-nak Demeter György, aki nem tagadja, hogy életmentő volt ez a műtét.

„Nem gondoltam volna, hogy ennyire rossz a helyzet. Feltárták a lábamat, szondát dugtak bele, ami alapján kiderült, hogy elég mélyen elhatalmasodott már a szövetelhalás. Azonnali műtétre volt szükségem, ami meg is történt. Arról folyt csak a vita, hogy combközépnél vágják le vagy lejjebb. Ezért kicsit lobbiznom kellett, hogy próbálják meg először a lábszáram közepénél megoldani az amputációt, mert arra még lehet protektort húzni, amivel meg lehet tanulni teljesen jól járni. Hála az égnek és az orvosomnak, jól sikerült a műtét” – árulta el az énekes, aki március kilencedikén bevonul egy rehabilitációs központba, ahol egy-két hónapot tölt majd el.

Györgynek ott kell megvárnia, hogy begyógyuljon a sebe, illetve azokban a hetekben tornáztatják a lábát, egy műszerész pedig méretet vesz, és legyártja számára azt a művégtagot, amivel annyira teljes életet élhet a jövőben, mint korábban.

„Egyelőre egy ideiglenes művégtagot kapok, később, ha teljesen gyógyult lesz a seb és megszoktam a műlábat, akkor kapok egy véglegeset.”

Mindezek előtt azonban vár még rá egy koncert: igazi rockerként már március 6-án koncertet ad Csepelen, egy népszerű klubban.

„Miután az elmúlt időszakban a betegségem révén nehéz anyagi helyzetbe kerültem, a barátaim úgy döntöttek, szerveznek egy bulit a megsegítésemre. Ha az orvosok megengedik, akkor pénteken én is ott leszek Csepelen! Március 6 -án egy tervezett Bulldózer koncert lett volna a Route 66 színpadán, ehhez csatlakoztak most zenész barátok segítő szándékkal! Kerekesszékben fogok ülni, és úgy éneklek majd el öt-hat dalt a Bulldózerrel, ezzel is megköszönve a gondoskodást, az aggódást és a jó szándékot, amivel körbevesznek. Már jó pár éve ülve énekelek, a vérnyomás-problémám ugyanis nem tette lehetővé, hogy állva végigvigyek egy koncertet. Ez talán bután néz ki egy rockkoncerten, de a közönségem nagyon megértően fogadta ezt a döntésemet. A rehabilitáció alatt is szeretnék koncertezni, remélem, a körülmények lehetővé teszik majd ezt!” – mondta bizakodva Demeter György.

A kedvese mindenben támogatja A rockzenész múlt évben három hónapra elvesztette a látását, ám épp a nehéz időszakban ismerte meg szerelmét, Juditot, aki azóta is jóban-rosszban mellette van. A 24 évvel fiatalabb élelmiszer analitikussal évek óta egy társaságban mozogtak, ám csak tavaly figyeltek fel egymásra. „Szerelem volt az első pillanatra. Néhány hét után összeköltöztünk, és már vele éltem, amikor egy injekciónak köszönhetően újra látni kezdtem. Ez érdekes módon nem fokozatosan következett be, hanem úgy, hogy egyik reggel kinyitottam a szemem, és jól láttam mindent. Elképesztő érzés volt, Judittal pedig azóta is nagyon boldogok vagyunk” – mondta el a Ripost-nak Demeter György.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

borsonline.hu

Testvérviszály lett Vajna Timi nagymamájának kórházi kezeléséből

magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

life.hu

Ha egyetlen kozmetikumot használsz lefekvés előtt, ez legyen az

magyarnemzet.hu

Gyűlöletcunami és lincshangulat Magyar Péter vidékjárásán + videó 

origo.hu

Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

ripost.hu

Pumped Gabo mindenről kitálalt Aurelióval kapcsolatban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Mandula Ádám kiszabadult, egyre jobban aggódnak érte az emberek

SZTÁRDZSÚSZ

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

SZTÁRDZSÚSZ

Rossz hírt kapott a magyar zenész: elfogta a rettegés, hogy két gyerekkel utcára kerülnek