SZTÁRDZSÚSZ

Különös támadások: Weisz Fanni beszéde zavarja sorstársait

Weisz Fanni igyekszik bebizonyítani, hogy a siket ember éppúgy képes mindenre, mint a halló társaik, ám szembesülnie kell a ténnyel, hogy nem mindenki díjazza a törekvéseit.
  • Szerző: Angie

A siketek közül többen úgy vélik, Weisz Fanninak nem kell beszélnie, ám a modell igyekszik mindenkinek megfelelni, több kevesebb sikerrel.  Mindent megtesz annak érdekében, hogy a siketek és a hallók közötti szakadék megszűnjön. Siketként beszél, az Instagram-oldalán hetente egyszer „jelszerdát” tart, hogy a hallókkal megismertesse a világot, amiben maga is él.

A halló követők imádják ezeket a rövid videókat, azonban a siketek nem örülnek, sőt megbántva érzik magukat, amiért Fanni beszél. Ennek legfőbb oka lehet, hogy a legtöbbjüknek nincs választása, a csendbe születettek bele, nem képesek szavakat formálni. Fanni viszont szerencsésebb, egy implantátum segítségével képes volt némiképp elsajátítani a beszéd képességét.

"Fanni két tűz közé került. A hallók arra biztatják, hogy beszéljen, hiszen egyre jobban megy neki, míg a siketek közül sokan nem szeretik, amikor Fanni beszél.

Nem értem, miért, hiszen soha nem volt kérdés, hogy a feleségem világa a csend.

Siketnek született, éppen ezért mindig is a jelnyelv lesz az anyanyelve, akkor is, ha olykor beszél”

– mondta Fanni férje, aki a %% napilap csütörtöki számában hosszabban is mesél a történtekről, és elárulja, mi a modell egyik legfontosabb célja a beszéddel.

És ezeket olvastad már?