Létrehozva: 2021.05.23.

Koronavírus: a magyar sztárok is beoltatnák a gyermekeiket

A magyar sztárok is tudják, hogy a koronavírus elleni legjobb megoldás az oltás. Ha pedig úgy alakul, akkor a gyermekeiket is védenék ilyen módon.

Köllő Babett

A színésznő lánya, Milla áprilisban ünnepelte a 11. születésnapját. Babettnek és férjének, Andrásnak határozott elképzelése van arról, hogy miként döntenek akkor, ha kiderül, a tizenhat év alatti gyerekek is megkaphatják a koronavírus elleni oltást.

Koronavírus: Köllő Babett nagyon oltáspárti (Fotó: Ripost)

„Hallottam, hogy már tesztelik az oltásokat gyerekekre is. Én úgy vagyok vele, hogy ha elérhető lesz a vakcina a kicsik számára is, akkor én a lányomat, Millát is mindenképpen beoltatom majd. Ez nem is lehet kérdés, sosem mernénk úgy elutazni a jövőben külföldre, hogy mi, felnőttek be vagyunk oltva, de a lányunk nem. Fontos, hogy éljünk a lehetőséggel, amennyiben ez megadatik” – mondta el a Ripost-nak a színésznő.

Mádai Vivien

A Mokka műsorvezetője az orosz vakcinát kapta meg, és már mindkét oltáson túl van. Miután sok az orvos a családjában, nem is volt kérdés, hogy az oltakozás mellett dönt. Idővel pedig, ha lehetségessé válik, hat és fél éves kisfiát, Zénót is beoltatja majd.

Mádai Vivien elmondta, miért döntött az oltás mellett (Fotó: Ripost)

„Egyértelműen beoltatom a kisfiamat, Zénót is, amint erre lehetőség nyílik” – fogalmazott Mádai Vivien.

Istenes László

A Mokka műsorvezetőjének négy gyermeke van: Bence és Boglárka már felnőttek, saját családot alapítottak, a húszéves Franciska és a tizenöt éves Benedek azonban még vele és a feleségével élnek.

„Ha a magyar orvos szakemberek azt mondják, hogy az oltás gyermekeknek is beadható, akkor minden további nélkül beoltatjuk majd a kisebbik fiamat, és a kisebbik lányomat is erre biztatjuk majd!” – fogalmazott László.

Istenes László is védené a gyermekeit (Fotó: TV2)

Rubint Réka

A fitneszedző legidősebb gyermeke, a tizenhét éves Lara nagyon fontosnak tartotta, hogy megkapja az oltást, főleg, mert a szüleitől is ezt a példát látta.

Rubint Réka lánya, Lara is beoltatja magát (Fotó: Ripost / Szabolcs László)

„Lara most lesz tizennyolc éves, a buli, a fesztiválok, a mozi, az étterem, mind olyan közös program a barátokkal az életében, amihez fontos, hogy beoltassa magát” – mondta el a Mokkában Réka, akinek a lánya napokon belül megkapja a vakcinát.

+ 1: Akit a gyermeke vett rá...

Détár Enikő nem tagadja, hogy lánya, Gigi győzte meg arról, hogy igenis ne halogassa az oltás beadatását. Annál is inkább, mert ez rendkívül fontos a hivatása szempontjából.

Détár Enikőt a lánya vette rá az oltásra (Fotó: Szabolcs László / Ripost)

„A lányom, Gigi győzött meg, hogy éljek a vakcina nyújtotta lehetőséggel, és nagyon örülök, hogy így döntöttem. Az én hivatásomhoz egyébként is elengedhetetlen, hogy védett legyek a vírussal szemben, mondhatni, az oltás létszükség számomra. A családban és a baráti körömben is megoszlanak a vélemények, és bár mindenkit csendben biztatok az oltásra, úgy vélem, vitatkozni nem szabad senkivel. A legtöbb szakember ugyanazon az állásponton van azzal kapcsolatban, hogy az oltás ad egy bizonyos, igen nagy fokú védettséget a fertőzés ellen. Ha el is kapja az ember a vírust, az nem lesz olyan durva lefolyású, mint vakcina nélkül” – mondta el a Metropolnak a napokban Détár Enikő, hogy miért is döntött az oltás mellett.

Csütörtökön megkezdődött a 16-18 évesek oltása a kórházi oltópontokon. Az érvényesen regisztrált és SMS-ben értesített fiatalok az interneten tudtak időpontot foglalni. Több mint 90 ezer fiatal regisztrációját fogadtuk be, és többségük már le is foglalta az időpontot. Az SMS-ben értesítettek közül, aki még nem foglalt időpontot, még mindig megteheti az www.eeszt.gov.hu honlapon. A 18 év alattiak csak szülői hozzájáruló nyilatkozat esetén olthatóak, ezért fontos, hogy a koronavirus.gov.hu honlapról letölthető nyilatkozatot kinyomtatva, kitöltve és aláírva vigyék magukkal az oltásra.

A kamaszok mostani tömeges oltása május 13. csütörtöktől – május 18. keddig tart a kórházi oltópontokon Pfizer-vakcinával. Amennyiben tanítási időszakra sikerül csak időpontot foglalniuk, akkor az oltás igazolt hiányzásnak számít a középiskolákban, amelyet az oltási időpont visszaigazolásának és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni. Mit kell vinni az oltásra? · kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról, · TAJ-kártyát, · személyi igazolványt, · kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozatot. Az időpontfoglalásra és az oltásra azok a fiatalok jogosultak, akik érvényesen regisztráltak, május 18-ig betöltik a 16. életévüket illetve idén betöltik a 18. életévüket. Azok a 16-18 évesek, akik eddig nem regisztráltak, de szeretnének, azok a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon továbbra is megtehetik. Az ő oltásukra a későbbiekben, a többi regisztrált között lesz lehetőség. Szülői hozzájáruló nyilatkozat

Ez is érdekelhet

origo.hu

Visszatér a képernyőkre a százmilliók által kedvelt sorozat

origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

borsonline.hu

Egy egész ország imádkozott érte: megtette a bejelentést a kórházból Csonka Bandi

hirtv.hu

Horvátországban a hivatalos részeredmények szerint a jobboldali kormányzó párt nyert

ripost.hu

Újabb milliomosa van Magyarországnak: hatalmas összeget nyert egy szerencsés

hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

origo.hu

Idegesen reagált az új szerelméről szóló pletykákra T. Danny

travelo.hu

Egy falatnyi kelet: Ázsiai street food fesztivált rendeznek Budapesten

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Rossz hírt kapott a magyar zenész: elfogta a rettegés, hogy két gyerekkel utcára kerülnek

SZTÁRDZSÚSZ

Nem hiszed el, miből él most Klapka György lánya

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Aleksandra elárverezi egyik kedvenc luxusholmiját

SZTÁRDZSÚSZ

Ezt nem gondoltad volna: ilyen ajándékokat kapott Schobert Norbi a családjától!