Létrehozva: 2021.01.28.

Kordáék segítenek a magányos nyugdíjasokon a járványhelyzet alatt

Schmuck Andort nem hiába emlegetik a nyugdíjasok védőszentjeként, a politikus ugyanis pontosan tisztában van azzal, milyen nehéz nekik lelkileg feldolgozni a járványhelyzet miatti bezártságot és elmagányosodást. A Tisztelet Társaságának elnöke ezért most egy nagyszabású mozgalmat indított, amihez számos magyar híresség csatlakozott!

Halló, itt vagyunk! – ez a neve Schmuck Andor legújabb akciójának, amivel a koronavírus miatt magányosan, gyakran rettegésben élő szépkorúakon óhajt segíteni. A kezdeményezés lényege, hogy az egyedül, elhagyatottan élő nyugdíjasok megírhatják, melyik magyar hírességgel szeretne pár percet beszélni telefonon, az ismert művész pedig egy picit lelket önt belé, szebbé varázsolja a napját.

Fotó: Ripost

„Ez technikailag úgy néz ki, hogy én átküldöm a hírességnek az adott szépkorú nevét és telefonszámát, majd egy kis egyeztetés után az empatikus sztár már tárcsázhatja is a számot. Azt természetesen mindegyik híresség maga dönti el, hogy hetente hány hívást vállal, már egyetlen beszélgetés is nagy megtiszteltetés, nagy segítség” – avatott be minket a részletekbe Schmuck, akivel már szerda délelőtt madarat lehetett volna fogatni, a példa értékű mozgalomhoz ugyanis néhány röpke óra leforgása alatt több mint 15 ismert arc csatlakozott.

Közéjük tartozik a Korda házaspár is, akik elsőként mondtak igent. Már csak azért is, mert több kilenc hónapja élnek a külvilágtól elszigetelődve, senkit sem engednek be a házba, ezért maximálisan átérzik a nyugdíjasok helyzetét.

Fotó: Bors / Dombóvári Tamás

„Hál' Istennek, mi ketten vészeljük át ezeket a nehéz hónapokat, de el tudjuk képzelni, milyen lehet a helyzete annak, akinek ugyanezt kell tennie a kora miatt, de teljesen egyedül. Borzalmas lehet! Mi nagyon szeretjük őket, megértjük a problémáikat és úgy vagyunk vele, hogy ez a legkevesebb, amit megtehetünk értük. Nagyon szeretnénk egy kis lelket önteni beléjük” – kezdte a Ripost-nak Balázs Klári, akitől kisvártatva Korda György vette át a szót.

„Az életünkben most jött el először az az időszak, amikor ugyanazt az életet éljük, mint az átlag nyugdíjasok, hiszen nincsenek fellépések. Klárika főz, mos, takarít, nincs segítségünk, mert nem merünk beengedni senkit. Eddig teljesen más volt az életvitelünk, most viszont pontosan tudunk velük azonosulni. Átérezzük a helyzetüket. Nagyon szeretjük őket, tudjuk, hogy milyen nehéz helyzetben vannak, ráadásul mivel idősek, korlátok közé vannak szorítva” – nyilatkozta Korda György, aki már alig várja az első hívást.

Sorra csatlakoztak a magyar sztárok A Korda házaspáron kívül olyan hírességek mondtak igent Andor kezdeményezésére, mint Csongrádi Kata, Beleznay Endre, Vásáry André, Hajdú Péter, Nyertes Zsuzsa, a Nyári család, Fodor Zsóka, Delhusa Gjon, Csonka András és többek között Ungár Anikó. Igaz, a lista folyamatosan bővül.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezeket a gumikat messziről kerülje el, ha nyári szett vásárlását tervezi!

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Maximilian Steinmann

ripost.hu

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Szőcs Reni: Remélem élvezni fogja Amélia is az első húsvétját

SZTÁRDZSÚSZ

Gusztustalan támadás érte Molnár Anikót: „Ezek az emberek egy fillért sem érnek”

SZTÁRDZSÚSZ

Michael Jacksonként térhet vissza Berki Krisztián

SZTÁRDZSÚSZ

Sorsfordító nap: megváltozott Polgár Árpád élete a balesete után

SZTÁRDZSÚSZ

Polgár Tünde kiosztotta követőit Katalin hercegné miatt

SZTÁRDZSÚSZ

Szarvas Andi követői elárulták: a pikáns tartalmakra kíváncsiak

SZTÁRDZSÚSZ

Ezt nem gondolnád: Takács Zsuzska ezt teszi Zámbó Krisztián távolléte alatt