SZTÁRDZSÚSZ

Kordáék magukon spórolnak, hogy ne kelljen kirúgniuk senkit

Nincs bevétel, a tartalékaikból állják a költségeket.
  • Szerző: Ripost

„Amíg nekünk van mit ennünk, addig az alkalmazottjainkat sem hagyjuk cserben!„ – állítja a Blikknek a 81 éves Korda György és Balázs Klári utalva arra a szállodára, amelyet már néhány éve ketten üzemeltetnek, és a járvány miatt most szüneteltetniük kell. A tartalékaikból fizetik az alkalmazottakat, habár nehéz helyzetben vannak: semmilyen bevételük sincs, csupán a tartalékaikból fedeznek mindent.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Balázs Klári és Korda György
Fotó: Markovics Gábor

„Rázós a helyzet, hiszen fogalmunk sincs, meddig tart ez az állapot, és azt sem sejtjük, ha beindul az élet, milyen hamar tudunk újra dolgozni, üzemelni” - vallja be Korda György. „Ennek ellenére azon vagyunk, hogy ne engedjük el az alkalmazottak kezét, hiszen többségüknek gyereke is van.”

Azért, hogy ezt tartani tudják, bizonyos dolgokról most lemondanak: például egyáltalán nem rendelnek ételt, mindent maguknak készítenek el.

„Be kell vallanom, néha annyira elkeseredem, hogy el is sírom magam, egyszerűen elképzelni sem tudom, mennyire változik majd meg az életünk, milyen lesz az új világ. Fáj a szívem, hogy nem tudjuk, mikor láthatjuk újra a közönségünket” – sóhajtott Klárika.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?