SZTÁRDZSÚSZ

Komoly kéréssel fordult az emberekhez Vastag Csaba

A Life TV műsorvezetője szerint két véglet figyelhető meg most a világjárvány tekintetében az emberek között. Amíg sokakból a legrosszabbat váltja ki koronavírus, addig mások elbagatellizálják a helyzetet. Ő mégis arra kér mindenkit, hogy még egy kicsit tartsunk ki egymásért!
  • Szerző: BDF

Vastag Csaba minden óvintézkedést megtesz, hogy se ő, se a családja ne kapja el a koronavírust, és egészségesen vészeljék át a pandémiát. Az énekes folyamatosan tájékozódik a veszélyhelyzetről az interneten, és úgy látja, hogy megoszlanak a vélemények a világban az óvintézkedések kapcsán. Ennek pedig szerinte akár súlyos következményei lehetnek. Egyebek között az, hogy tovább is elhúzódhat ez az időszak...

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

Én elég régóta vagyok önkéntes karanténban, ez látszik is” - utalt a szakállára nevetve a -nak Csaba. „Talán picit túl régóta is. Az ember magától nem biztos, hogy szívesen nyaralna vagy pihenne ilyen sokat. De most ez az egyetlen módja, hogy túléljük ezt az időszakot. Ezért is javaslom mindenkinek, hogy bár nem egyszerű, de még egy kicsit tartsunk ki önmagunkért, egymásért” - fogalmazott a Hello Hollywood műsorvezetője, aki bár személyesen nem találkozhat közönségével, nem állt le a munkával, a karantén alatt is folyamatosan dolgozik.

Vannak tervek, új dalokat és klipeket is készítünk. A minap egyébként éppen azon mosolyogtam, hogy bár karantén van, mégis úgy érzem, hogy sokkal elfoglaltabbak vagyunk és több a munka is, mint a normál élet idején. Például a zenekarral olyan videókat gyártunk, hogy mindenki a maga eszközeivel, otthon veszi fel a saját részét, és a végén összevágjuk a tartalmakat. Ez egy új helyzet, amihez igyekeztünk alkalmazkodni, persze ilyen módon egy dalt megcsinálni sokkal több idő, mintha a garázsban vettük volna fel. Bár a zenélés nem a home office mivoltáról híres, úgy látom, hogy így is tök jól lehet csinálni.”

A népszerű énekes a fővároshoz közel lakik, így ritkán látja a vidéken élő szüleit és a testvéreit. A kijárási korlátozást természetesen komolyan veszi, ezért kevés alkalma jut arra, hogy meglátogassa a szeretteit. Igaz, anyák napján leutazott az édesanyjához, de csak biztonságos távolból köszöntötte fel.

A családdal való kapcsolattartás nem egyszerű. E-mailben vagy Facebook-Messengeren beszélünk és fotókat küldünk egymásnak. A szüleimtől mindig kapok képeket, hogy mit csináltak a telken, hogyan virágzik a cseresznyefa. Szóval látjuk egymást, tudunk egymásról, de személyesen nem érintkezünk mindaddig, amíg ez nem biztonságos. Ez egy nehéz, de nagyon fontos döntés ebben az időszakban” - magyarázta Csaba, aki azt is hozzátette, hogy sokat változott az emberek viselkedése a járvány kitörése óta.

Azt gondolom, hogy flexibilisebben kell gondolkodnunk. Meg kell találnunk a józan középutat, hogy ne az legyen, hogy valaki otthon nyílpuskákkal és rakétavetőkkel felszerelkezve retteg, nehogy elkapja bármelyik vírust, más meg kilincseket nyaldos az utcán. Egy normális egyensúlyra van szükség. Bár úgy gondolom, idő még, hogy mindenki objektíven át tudja látni a helyzetet. Mindannyian éveken át töprengünk, gondolkodunk majd, mi lehet a tanulsága a járványnak, hiszen bármelyik évben előjöhet egy következő mutációja ennek vagy éppen egy másik vírusnak” – tette még hozzá Csaba.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?