SZTÁRDZSÚSZ

„Sajnos, elvesztettük őt” – feleségét gyászolja a Nemzet Művésze

Élete legnagyobb tragédiájával kell szembenéznie Koltai Lajosnak. A legendás operatőr 52 év házasság után vesztette el imádott párját.
  • Szerző: Ripost

Mérhetetlen fájdalommal kell megbirkóznia Koltai Lajosnak. Gyerekkori szerelem volt az övék, amit 52 év boldog házasság követett.

Még középiskolában találkoztak először, majd Katalin lett a főszereplő a Nemzet Művészének első amatőr filmjében. Jóban-rosszban együtt voltak, egészen az asszony haláláig. Koltai hetek óta nagyon aggódott a kedveséért, aki veseprobléma miatt került kórházba. Állapota azonban nem akart javulni és egyre csak rosszabbul lett, és a koronavírussal is megfertőződött.

Koltai Lajos
Fotó: Szabolcs László

„Sajnos, elvesztettük őt… A kórházban kiderült, hogy elkapta a vírust is, és a vége felé már ez is közrejátszott abban, hogy nem bírta tovább a szervezete” – árulta el Koltai Lajos a Blikknek.

Koltai megtörten, de emberfeletti erőről tanúbizonyságot téve próbál helytállni, szerencsére gyermekeire támaszkodhat.

„Intézem a teendőket, a temetést, és ott vannak a gyerekek is. Ezekben a nehéz pillanatokban ők adnak erőt nekem” – tette hozzá az Oscar-díjra jelölt operatőr, akinek élete legnagyobb tragédiájával kell szembenéznie, hiszen Bordás Katalin volt az egyetlen nő, akit valaha szeretett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?