SZTÁRDZSÚSZ

Magán viseli a nyomát: Véres balesetet szenvedett Kökény Attila

Kökény Attila már kissrácként is szívesen besegített otthon a konyhai munkába.
  • Szerző: angie

Kökény Attila gyermekként az anyukája keze alá tüsténkedett a konyhában. Az énekes szereti a hasát és a finom ételeket, így nem is hátrány, ha ért a fortélyokhoz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Attila szeret főzni
Fotó: Ripost

„Nagyon szerettem a konyhában besegíteni a mamámnak. Imádtam a hagyma illatát. Egyik alkalommal szerettem volna hagymát szeletelni, aminek az lett a vége, hogy majdnem levágtam az ujjamat. Végül nem lett nagyobb baj, de egy darab ma is hiányzik a nagyujjamból” – mesélt mosolyogva gyerekkori emlékéről, de kiderült, a baleset ellenére ma is szívesen főz.

„Hagyományosan nálunk Aranka főz, de én is szívesen beállok a tűzhely mögé. Jellemzően húsételeket és főleg a bográcsosokat készítenek a férfiak. Olyankor összegyűlünk, iszogatunk, zenélünk és jókat eszünk” – mondta Kökény Attila, aki a Mindmegette konyhájában egy gusztusos brassóit készített el. Az énekes elárulta, elengedi a fantáziáját főzés közben, de az is kiderült, hogy van olyan étel, amit a felesége nem hajlandó elkészíteni.

„A brassóiba tettem egy kis pirospaprikát is, de az eredetiben nincs. Szaftosan szeretem ezt az ételt és jó fokhagymásan. Aranka istenien főz, de a halat nem hajlandó elkészíteni. Rosszul van a szagától is, így ha azt akarok enni, kezembe kell vennem a dolgokat” – mesélte az énekes, aki rohanó életvitele mellett néha csak futtában eszik.

Nincs mindig idő körbeülni a családi asztalt

„Fontosak a családi étkezések, de amikor fellépések vannak nincs mindig időnk körbeülni az asztalt. Most hogy kétszeresen is nagyszülők lettünk pláne teljesen felborult a rend. Megyünk a gyerekekhez, náluk is főzünk és eszünk, amikor épp megéhezünk. Ha fellépésekre utazom, az autóban szoktam falatozni” - tudtuk meg Attilától, aki a karatén alatt kicsit elengedte magát és felszedett néhány kilót.

„Azt vettem észre, hogy megnőtt a hasam. Egy forgatás alatt felvettem az öltönyömet, de végig behúzott hassal kellett állnom. Legalább 5 kilót le kell dobnom, mert sajnos csak a hasamra hízok, így nem tudok inget sem felvenni, a köldököm kikukucskál belőle” – mondta nevetve Attila, majd elárulta a fogyókúrás praktikáját.

„A legnagyobb trükköm, hogy nem eszem. Na jó, de megpróbálok kevesebbet és ötször egy nap. Halat, csirkét, salátát fogyasztok, de ha hiszik, ha nem, az éneklés égeti a zsírt, ahogy az adrenalin is. Ezért is nagyon örülök, hogy ismét vannak koncertek” – fejezte be Kökény Attila, aki legutóbb a Mindmegette.hu stúdiójában főzött.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?