SZTÁRDZSÚSZ

Kitűnő tanácsokat ad Rubint Rella: Tuti jól jársz, ha megfogadod!

A fiatal fitneszhercegnő az egyetemi vizsgaidőszakra készülve felidézte az érettségi emlékeit. Így ad néhány jó tippet a most vizsgázóknak.
  • Szerző: BDF

Rubint Rellában élénken élnek még az érettségi napjai, maximálisan együttérez a napokban vizsgázókkal, hiszen az élelmiszermérnöknek tanuló fitneszhercegnő tavaly ugyanilyen izgatottan várta a hatalmas megmérettetést.  Az egyetemen ő is épp most készül a vizsgaidőszakra, így tudja, milyen idegőrlő ez az időszak a fiatalok életében.

Emlékszem milyen stresszesek voltak nekem az érettségi előtti hónapok.

"A tanárok ráadásul nem igazán nyugtattak meg azzal, hogy folyton azt mondogatták, milyen sok múlik ezen, milyen nehéz lesz. Ráadásul akkor költöztünk, és nem igazán találtam még a helyem az új szobámban, nehezen ment a tanulás is. Persze azoktól, akik már leérettségiztek, teljesen mást hallottunk. Szerintük a vizsgaidőszak sokkal rosszabb. És most már tudom, milyen igazuk volt” – mesélte Rella, akinek a történelem tételekkel gyűlt meg a baja.

„Úgy tanultam az érettségire, hogy minden napra beosztottam,  három-három tételt megtanulok. Ez jó taktikának bizonyult, viszont a történelem szóbelin pont kihúztam azt a tételt, amit legelsőként tanultam meg, és már nem jutott idő az ismétlésre.

Hirtelen alig jutott eszembe bármi is, végül a felkészülési idő alatt sikerült három oldalt írnom, visszajött minden.

Rella az egyetemi vizsgaidőszak alatt sem hanyagolja az egészséges életmódot, és a könyvek felett görnyedő érettségizőknek is azt ajánlja: mindenképp szakítsanak időt a sportolásra is.

„Öt-hat óránál többet nem tudok koncentrálni a tanulásra, ezért mindig beiktatok egy kis testmozgást is, hogy felfrissítsem az agyam. Sokan ilyenkor nassolással vezetik le a feszültséget, de azért figyeljenek az egészséges étkezésre is. És persze mutassák meg, hogy mit tudnak, hogy nem hiába telt el ez a négy év!”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?