SZTÁRDZSÚSZ

Kiderült, mikor és hol temetik el Sas Józsefet

Magyarország egyik legkiválóbb humoristájának rendhagyó búcsúztatót terveznek szerettei.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a beszámolt, szombaton éjszaka elhunyt Sas József.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Bors információi szerint a temetését, zsidó szokás szerint, a halála napjától számított pár napon belül rendezik, bár a család nem adott ki hivatalos tájékoztatást, de valószínűsíthető, hogy csütörtökön vagy pénteken a Kozma utcai zsidó temetőben kerül sor a szertartásra. A temetés a tervek szerint úgy zajlik majd, hogy Sas József földi maradványait a szabadban ravatalozzák fel, majd a művészparcellában helyezik örök nyugalomra.

Az értesülések szerint a Kozma utcai temető művészparcellájában helyezik végő nyugalomra Sas Józsefet
Fotó: Bors

„Illusztris társaságba kerül, Kabos László, Szenes Iván, Kellér Dezső szomszédságába. Jóskát már kétszer eltemettük a színpadon, ő maga írta a jelenetet, ahol elbúcsúztunk tőle. Jókat nevettünk akkor, most nehezemre esik a jókedv, de igyekszem, igyekszünk a kollégáival, barátaival úgy viselni a tényt, hogy elment, ahogy azt ő is szeretné odafenn. Tudom, hogy nem szeretné, ha sírnánk a temetésén. Ha csak arról beszélnénk, hogy mennyire hiányzik nekünk. Azt akarná, hogy hangozzanak el a régi nagy poénjai, a kedvenc dalai, azok a történetek és élethelyzetek, amelyeket együtt éltünk meg” – mondja Heller Tamás, Sas József egykori kollégája, jó barátja.

A Bors információi szerint Sas József temetésén beszédet mond majd Heller mellett, Selmeczi Tibor, Baranyi Péter, és Gálvölgyi János is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?