SZTÁRDZSÚSZ

Kiderült, ennyi pénzt kapnak Klapka György örökösei

Három éve hunyt el Klapka György, és kiderült, az Aranyember által maga mögött hagyott hatalmas örökséget csak ennyi idő után sikerült szétosztani.
  • Szerző: angie

Az örökösök szinte már mindent pénzzé tettek a három éve elhunyt Klapka György vagyonából, egyedül imádott Vámház körúti üzletének cége utáni végelszámolása váratott magára, amelyből gyermekei egy kivételével fejenként körülbelül 10 millió forintot kaphatnak meg a napokban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kalpka György üzletember egy napja – részlet a sorozatból

Amennyiben ez is megtörténik, lezárul a történet: három évvel Klapka halála után az utolsó fillérig kifizetik az örököseit.

„Ötvenmillió forintos tőkéje volt a részvénytársaságnak, amelynek a végelszámolását az üzlethelyiség eladása után tavaly januárban indították el a testvérek. Ebből az összegből valamennyit levontak, így kapnak fejenként 10 millió forintot a felek” – mondta a Blikknek dr. Budai Géza, a család ügyvédje.

A Centrum Zálogház Zrt. után tehát még Klapka utódai, Sandy, Dennis, Nicole és Christian számíthat pénzre, és bár az Aranyember öt gyermeket hagyott maga után, a legidősebb, ifj. Klapka György lemondott a rá eső részről. Így sem járt rosszul, mivel a hagyatéki tárgyaláskor ő és az özvegy külön egyezséget kötött. Kiss Mária készpénz mellett a Normafa utcai ingatlant kérte, Gyuri pedig a zálogház fölötti, 170 négyzetméteres lakást két autóval.

Ők hamar pénzzé tették örökségüket, a többi testvérnek viszont nehezebb dolga volt a zálogházzal. Magát az üzlethelyiséget 320 millióért adták el – a helyén már cukrászda üzemel –, a végelszámolásra pedig egy évet kellett várniuk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?