SZTÁRDZSÚSZ

Kiderült, az utolsó pillanatig játszani akart Andorai Péter

Másfél hónapja, a Zárójelentés mozipremierje előtt távozott az élők sorából.
  • Szerző: angie

Andorai Péter életét a disztrófia tette egyre keservesebbé, a reumás tünetegyüttes elhatalmasodása miatt 11 éve intett búcsút a színpadnak, azóta csak néhány kisebb filmszerepet vállalt. Két év szünet után a Zárójelentés volt az utolsó.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

MTI Fotó: Czimbal Gyula
Fotó: Czimbal Gyula / MTI

„Peti számára terápia volt, hogy újra kollégák között lehetett, de járókerettel is borzasztóan nehezen tudta megközelíteni a padot a zebegényi állomás oldalában. Azon a néhány méteren is hárman segítették” – idézte fel a Blikknek Koltai Lajos , a filmdráma operatőre.

„Számomra ez azért volt különösen szívbe markoló, mert 43 éve a Bizalom forgatására kilátogatott az apja, akinek hasonló betegsége volt, és utána Peti azt mondta, „rám is ez vár”. Sajnos igaza lett, de nem volt megkeseredve. Épp ellenkezőleg, végső orvosi megoldást emlegetett, s visszatérésre készült, bár azt is elmondta, a lábaival már nem lehet mit kezdeni. Akkor leginkább a vállaival volt baja. Be voltak fordulva, nehezen találtunk rá megfelelő zakót. Voltak fájdalmai, de úgy alakította a falu bölcsét, mintha Isten küldötte lett volna, bár a legélénkebben az maradt meg bennem, ahogy jókedvűen társalgott. A szünetekben csak úgy rohantak hozzá a kollégák – fűzte hozzá az Oscarra jelölt Kossuth-díjas operatőr.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?