Létrehozva: 2018.05.18.

Kicsik, hatalmas tehetséggel a Virtuózokban

Megújulva tért vissza a ne­gye­dik évad­dal a Duna Te­le­ví­zió kép­er­nyõ­jére a Vir­tu­ó­zok, Ma­gyar­or­szág elsõ klasszi­kus zenei te­het­ség­ku­ta­tója.

Ezúttal is három korcsoportban nevezhettek a fiatalok.

A Kicsik, a Tinik és a Nagyok megmutathatják tehetségüket, a produkciókat pedig az öttagú zsűri - Miklósa Erika Kossuth-díjas opera-énekesnő, Kesselyák Gergely Liszt Ferenc-díjas karmester, dr. Batta András Erkel Ferenc-díjas zenetörténész, Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és Várdai István Liszt-díjas csellóművész - értékeli.

A Kicsik elődöntőjébe jutott 9 versenyző produkcióját ma este 19:30-tól a Duna Televízió és az M5 műsorán láthatják a nézők. Még ma kiderül, melyik három művészpalánta jut tovább a döntőbe. A versenyzők mindannyian kivételes tehetségek, imádják a klasszikus zenét, nem beszélve arról, hogy érdekes egyéniségek.

Vanyó Karsa még csak tizenegy éves, de máris mindene a trombita. A hangszert anyukája miatt szerette meg, mert altatónak játszotta az Il Silenzio-t. A kisfiú rajong Frank Sinatra My way című daláért, halandzsa nyelven énekelni is szokott rá. Karsa egyébként a zene mellett a sporttal tölti szívesen az időt, jelenleg is Spartan versenyre készül a tesójával, Fülöppel. Bármilyen megpróbáltatásról legyen szó, kis szerelme, Julcsi mindig mellette áll.

Balázs-Piri Soma visszatérő versenyző, harmadjára láthatják a Virtuózokban a nézők.  Soma a zongorázás mellett hetente háromszor teniszezik, angolórára jár szombatonként és naponta három órát gyakorol a hangszerén, imád romantikus darabokat játszani.

Gertler Teo még nincs tízéves, de nagyon sok koncerten járt az elmúlt évben, boldog, hogy híres emberekkel lépett színpadra. A kisfiú gyakran jár úszni, de a hegedülés sokkal fontosabb számára, ez szerez neki örömet. Kiderült, hogy Teo szívesen talál fel technikai, fizikai találmányokat, de elsősorban szívsebész szeretne lenni, arra azonban nem lehet készülni, ezért inkább kémiai és fizikai kísérleteket végez.

Szalovszky Viktória a furulyajátékával igyekszik lenyűgözni a közönséget. A zene mellett szenvedélye a sakk és a pingpong. A tizenöt éves lány másodikos korában kezdett el furulyázni. Eredetileg zongorázni szeretett volna, de közben beleszeretett a furulya  hangjába. Viki a nagypapával és anyukával él, az édesapját még soha nem látta, nem ismeri, de a nagypapájával nagyon szoros a kapcsolatuk. A tehetséges kislány Pestre, a Liszt Ferenc Egyetemre szeretne majd felvételizni zongora, furulya szakra.

Abouzahra Mariam hegedűművésznek készül és erre minden esélye meg is van, hiszen a családjában szinte mindenki zenész. Németországban élnek, anyukája és apukája is zongorista, ő azért választotta a hegedűt, mert Amira, a nővére is hegedül és szeret a tesójával gyakorolni, tanácsokat kap tőle. Mariam még nincs tízéves, de ha épp nem a tanárával gyakorol, akkor anyukájával beszélik át  tartalmilag a művet.

Szabó Vencel tizenegy éves kisfiú, aki apukájától tanul trombitálni, ő furulya- és trombitatanár. Rendkívül szoros a kapcsolatuk, jól működnek együtt a zenei órákon is. Vencel még csak két éve játszik trombitán, szerette volna hamarabb elkezdeni, de kiesett a foga, amire a fúvóka támaszkodik, ezért kezdetben inkább furulyázott.

Kováts-Szőcs Benedek igazi polihisztor szeretne lenni, ha felnő. A Virtuózok színpadán zongorán játszik, de a zeneszerzés is nagyon tetszik neki, egy versenyen első helyezést ért el.  Naponta négy órát gyakorol, verseket ír űrutazó medvékről, nagyon szeret olvasni - rengeteg könyvük van -, de balettozik is.

Szilassi Bálint tizenkét éves, féléves volt, amikor elkezdett zongorázni. Igaz, akkor még csak püfölte a hangszert, azt szokta mondani, amióta feléri, azóta játszik rajta. Kalapot visel, ami a kabalája lett, mert egyszer elvitte egy fellépésre, ami jól sikerült, azóta hordja minden megmérettetéskor.

Zétényi Áron tizenegy éves lesz, két és fél éve gitározik. Fizikus szüleivel sokat kirándulnak. Leginkább a természettudomány, a matek és a fizika érdekli a zenén kívül.  Áron Norvégiában született Bergenben, most itthon élnek Budapesten.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A világ legjobb focistájának totális csődje és egy nagyképű 11-es végezte ki a Manchester Cityt

origo.hu

Elképesztő: kiderült, ki miatt nincs béke

mandiner.hu

Meteorológusok: nem biztos, hogy természetes okból zúdult özönvíz Dubajra

metropol.hu

Óriási meglepetés érheti Szoboszlait: kiderült, ki lehet a Liverpool új edzője

vg.hu

Történelmi eső mosta le a térképről Dubajt

origo.hu

Brutálisan összeverték Miley Cyrust

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Nem bírt magával Lőw Zsolt, ő tette helyre a Bayern BL-hősét

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Nem hiszed el, miből él most Klapka György lánya

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Aleksandra elárverezi egyik kedvenc luxusholmiját

SZTÁRDZSÚSZ

Ezt nem gondoltad volna: ilyen ajándékokat kapott Schobert Norbi a családjától!

SZTÁRDZSÚSZ

Nagy Ő Virág megmutatta a pasiknak, hol a helyük