SZTÁRDZSÚSZ

Kiakadt a TV2 sztárja: Függőket és szívbetegeket nevelünk

Guszti szerint, ha nem lesz változás energiaital ügyben, az katasztrofális következményekkel járhat.
  • Szerző: Buster

Dietz Guszti tudja, miről beszél, hiszen ő maga az energiaitalnál jóval komolyabb szer rabjává vált hosszú évekre. Mióta sok éve leszokott a heroinról, arra tette fel életét, hogy segítsen másoknak is megtalálni a függőség poklából kivezető utat. Ezért is szúrt szemet neki, hogy egyre több általános iskolás korú gyerek kezdi a napot egy vagy több energiaitallal, ami könnyen a drog előszobája lehet.

"Egészen ijesztő, amit tapasztalok energiaital fronton. Minden reggel ugyanabban a boltban vásárlok, és azt látom, hogy nagyobbacska általános iskolás gyerkőcök kettesével veszik az energiaitalokat, amiket rendre be is nyomnak, mire az iskolába érnek.

Ebből hatalmas baj lesz!

Mint egykori függő, tudom, milyen könnyű rászokni valamire, majd gyorsan szinteket ugrálva eljutni olyan messzire, ahonnan nagyon nehéz visszajönni. Ha egy tizenegy-tizenkét éves gyereknek már két energiaital kell, hogy elkezdje a napját, mit igényel majd középiskolában, vagy az egyetemen? És mi kell majd neki, hogy bulizzon egy jót hajnalig?”

- Teszi fel a jogosnak tűnő kérdést Guszti, aki a %% napilap szerdai számában azt is elmondja, szerinte mit kéne tenni az egyre égetőbb probléma megoldása érdekében.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?