SZTÁRDZSÚSZ

Keményen reagált Sarka Kata az őt ért támadásra

Hajdú Péter felesége a Facebookon osztotta meg követőivel, hogy milyen támadás érte a múlt héten egy televíziós mûsorban. Kata úgy döntött, hogy nyílt levélben fejti ki véleményét a történtekkel kapcsolatban.
  • Szerző: B.D.

Sarka Kata a február 22-i Mokkában vendégeskedett Katus Attilával és Nótár Ilona kulturális antropológussal, hogy kifejtsék véleményüket az ideális testképről. A beszélgetés azonban egy ponton nem volt túl békés, Nótár ugyanis támadó megjegyzést tett Katára, sőt azóta a blogjában és üzenetben is megpróbálta kioktatni őt. Ezért a kétgyermekes édesanya nyílt levélben válaszolt az őt ért támadásra.

Sosem titkoltam, hogy számomra az egészséges életmód és a sportos alak elengedhetetlen, hiszen a húszas éveim elejétől fogva modellként dolgoztam és értem el sikereket. Ezért is esett rosszul, amikor Ilona megjegyezte: 'Katának van ideje arra, hogy hat órát kondizzon'.

"Nem értettem ezt a támadó megnyilvánulást, hiszen elmondtam a műsorban, hogy az akaraterőnkön múlik minden, otthon is lehet edzeni saját testsúllyal, amikor időnk engedi. A beszélgetés végén, békében elváltunk, ám Ilona a saját blogjában megjegyzéseket tett rám, éppen az alatt a fotó alatt, amin közösen mosolygunk, mert azt nem hagyta volna ki, hogy Katus Attilával és Sarka Katával pózoljon. Majd egy levelet is kaptam tőle. Mikor megláttam a feladót, naivan azt gondoltam, biztos bocsánatot kér a támadásért, hiszen ok nélkül bántott, ám a levélben ismét kioktatni próbált arról, hogyan kellene példát mutatni. Nos, úgy gondoltam, nyílt levélben válaszolok."

- fakadt ki Kata, akinek álláspontjával a kommentelők többsége egyetértett.

 

Egy rosszindulatú támadással szembesültem múlt héten, amikor egy kereskedelmi televízió stúdiójában jártam. A történtek...

Közzétette: Sarka Kata – 2016. március 1.

"Kedves Ilona!

Nem tagadom, nekem is nehéz télen, hajnalban, hidegben felkelni, futni, mielőtt a gyermekeimet óvodába, iskolába viszem, de megteszem, mert akkor van időm. A Mokka adásában elmondtam, hogy számomra életforma az edzés, ám egyáltalán nem tartom elfogadhatatlannak, ha valaki teltkarcsú, nőies idomokkal rendelkezik. A kioktató leveledet olvasva sem fogok az általam megfelelőnek tartott életmódon változtatni. Továbbra is kerülöm a cukrot, a gyermekeimnek lehetőségként felajánlom a paleosütiket, és amennyit időm engedi, edzésre járok."

- így kezdte levelét Kata, aki arra is kitért, hogy szerinte Ilona nem érzi jól magát a bőrében, hiába hangoztatja az ellenkezőjét, viszont ezen az állapoton lehet változtatni. Felhívta arra is a figyelmet, hogy pont egy olyan műsort vezet, amely az egészséges táplálkozásról és életmódról szól.

Nem tartom azt sem jó példának, hogy amikor az ideális női testről beszélgetünk, te odaülsz tíz kiló súlyfelesleggel.

- kontrázott rá Hajdú Péter felesége, majd kifejtette azt is, hogy nem kell drága edzőterembe járni ahhoz, hogy valaki sportolni tudjon.

Nem azért nézek így ki, mert napi hat órát sportolok, hanem mert egészségesen étkezem, jó alapanyagokból készített ételeket eszem, és heti kétszer, maximum háromszor sportolok

- válaszolt a műsorban tett rosszindulatú megjegyzésre Kata.

"Ha te ilyen indulattal beszélsz erről a témáról, akkor azt hiszem, te vagy az első, akinek változtatnia kell, mert minden probléma, amit a külvilágra vetítesz ki, magadból indul."

- fejezte be üzenetét.

A nyílt levél teljes terjedelmében itt olvasható.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?