SZTÁRDZSÚSZ

Õk sem büszkék rá: Ezeknek a magyar sztároknak sincs érettségijük

A héten országszerte megkezdődtek az írásbeli érettségik. Néhány hazai híresség nem tudja, mivel jár letenni ezeket a vizsgákat.
  • Szerző: Ripost

Manapság nemhogy az érettségi, de a diploma is elvárás a munkaerőpiacon. Az alábbi sztárok azonban kockáztattak, és az iskolapad helyett a karriert választották. Nekik szerencséjük volt, de nem gondolják úgy, hogy ez követendő példa.

Inkább megvette a bizonyítványát

Hujber Ferinek nem volt türelme elvégezni a középiskolát, ezért - saját bevallása szerint - a piacon vett érettségi bizonyítványt 8000 forintért. A botrányairól elhíresült színész soha nem tartotta fontosnak a végzettséget igazoló papírt, és bár többször is elkezdte az esti gimnáziumot, mindig úgy érezte, nem pazarolhat el három évet az iskolapadban. A Színház- és Filmművészeti Főiskolához viszont volt kedve, így a hamis érettségi bizonyítványával jelentkezett a képzésre, és felvételt nyert. Egy korábbi interjúban bevallotta: diplomamunkájában is plagizált.

Kijárta a középiskolát, még sincs papírja róla

A harmadik gyerekét váró Görög Zita a tanulás helyett inkább a munkát választotta. Modellként bejárta a világot, és bár végül elvégezte a gimnáziumot, az érettségit nem tette le. Később műsorvezető lett, és a mai napig nem okoz gondot neki, hogy ez a vizsga kimaradt az éle­téből.

Családi okok miatt nem vizsgázott

Fodor Zsóka kakukktojás ebben az összeállításban, tudniillik a színésznőnek nincs érettségije, diplomája viszont van. Ez úgy történhetett meg, hogy még az érettségi előtt jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahová a 32 tagú zsűri egyöntetű véleménye alapján azonnal fel is vették, mert rendkívül tehetségesnek tartották a mesterek. A gimnáziumi vizsgákat azonban soha nem sikerült letennie.

Majka fiatalon nem szeretett tanulni

Majka 18 éves korában mindent kitalált, hogy ne kelljen tanulni. Szakmunkás-bizonyítványt szerzett, egy ideig villanyszerelőként dolgozott, de az érettségit a mai napig nem tette le. Annak hiányát azonban aligha érzi, hiszen manapság ő az egyik legkeresettebb hazai műsorvezető, és a zenei pályafutása is töretlen. Nincs, aki megkérdőjelezné tehetségét, ennek ellenére Peti nem tartja elképzelhetetlennek, hogy egyszer még visszaül az iskolapadba.

A show-bizniszt választotta a suli helyett

Tóth Gabi korábban azt mondta: nem vár tovább, leérettségizik, de ez idő hiányában még mindig nem történt meg. Az énekesnőt 16 éves korában egy csapásra megismerte az ország a Megasztárban, érthető, hogy akkor inkább a karriert választotta.

"Nem azért nem érettségiztem le, mert nem kell a papír. Egyszerűen csak megragadtam a lehetőséget, ami nagyon ritkán adódik az életben. Úgy állt a helyzet, hogy vagy maradok az iskolapadban, és leteszem az érettségit, hogy mindenkinek megfeleljek, vagy énekesnő leszek”

– mondta korábban Gabi, akinek így, hogy fut a szekere, és rengeteg rajongója van, talán már nem is lesz szüksége arra, hogy pótolja mulasztását.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?