SZTÁRDZSÚSZ

Jordán Tamás leköszön a színház éléről: Eszem ágában sem volt újra pályázni!

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész pénteken ünnepli a 78. születésnapját.
  • Szerző: e.j.

Csendben ünnepli a születésnapját Jordán Tamás. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész úgy döntött, 78 évesen már másnak adja át a saját maga által létrehozott színház vezetését. Jordán 2003-tól 2008-ig volt a Nemzeti Színház igazgatója, majd ezután alapította meg Szombathelyen a Weöres Sándor Színházat, aminek legutóbb 2017-ben választották meg az élére.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Szabad Föld

Eszem ágában sem jutott, hogy újra pályázzak. Már évekkel ezelőtt is mondták a kortárs kollégáim, hogy ideje elengednem ezt a széket. Most vagyok hetvennyolc éves, ha pedig megpályáztam volna még öt évre az igazgatói posztot, akkor az a botrányos helyzet alakulna ki, hogy még nyolcvanhárom évesen is színházigazgató lennék” – fogalmazott mosolyogva a Nemzet Színésze.

Jordán Tamás kapcsolata a színházzal természetesen megmarad: az elkövetkezendő hetekben minden folyamatban lévő ügyet átad az utódjának, Szabó Tibor színművésznek. A jövőben pedig szakmai tanácsaival segíti az általa létrehozott teátrum működését.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?