SZTÁRDZSÚSZ

Ijesztő: tehetetlen a magyar sztáranyuka, a rendőrség segítségét kéri

A luxusfeleséget és férjét telefonon zaklatják. A pénzükre vadásznak.
  • Szerző: bdf

Szélhámosok zaklatják Vasvári Vivient, aki feljelentést tesz a rendőrségen!

A luxusfeleséget telefonon keresték fel és azt mondták neki, hogy komolyabb összegre tett szert egy játékban, és a cégnek szüksége van a bankkártya-adataikra, hogy átutalják a megnyert összeget. Vivien először belesétált a csapdába, ám annyi lélekjelenléte volt, hogy egy olyan számla adatait adta meg, amin alig volt pénz.

"Már többször hívtak engem és Fecsót is, de az egész úgy kezdődött, hogy jött egy, természetesen rejtett számról érkező hívás. Egy férfi nagyon meggyőzően felvázolta, hogy nyertem négyszázezer forintot az egyik pláza játékában. Olyan ügyesen csavarta a szavakat, hogy elsőre be is dőltem. Mivel volt bennem bizonytalanság, megadtam egy nem használt bankkártyám adatait."

Ahogy megkapták a szükséges számokat, bontották a vonalat. Akkor kapcsoltam, hogy ez biztos csalás, ezért rögtön jeleztem a banknak, hogy zárolják a számlát.

"Nagyon kitartóak voltak, ugyanis kis idő múlva, nyilván, amikor nem tudtak pénzt levenni, visszahívtak, hogy valami nincs rendben, kellene nekik egy másik kártya. Na, akkor én vágtam le a telefont" – mesélte a Blikknek Vivi.

A szélhámosok nem adták fel, azóta is hívogatják különböző trükkökkel őt és a férjét is.

"Hiába küldjük el őket melegebb éghajlatra, nem szállnak le rólunk!"

Szám nélkül ez szinte lehetetlen, de elhatároztam, feljelentést teszek, mert ez tarthatatlan

– szögezte le Vivien.

Dr. Kamarás Péter ügyvéd szerint fontos, hogy Vivien valóban a rendőrséghez forduljon.

"Nem szabad felülni a furcsa megkereséseknek. Ám, ha megtörtént a baj, első körben a bankhoz kell fordulni, ahogy a hölgy is tette. Le kell tiltani a számlát, illetve kérni, hogy figyeljék az esetleges tranzakciókat. Ezen felül a rendőrségen is érdemes feljelentést tenni. Ez fontos lehet, ugyanis a hatóságok már tudhatnak a konkrét csalókról" – mondta a jogi szakértő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?