SZTÁRDZSÚSZ

Így búcsúztatták szerettüket a magyar hírességek a veszélyhelyzetben

Több híresség is csak szűk családi körben tarthatta meg hozzátartozója temetését a koronavírus miatt.
  • Szerző: Ripost

Ganxsta Zolee szűk körben gyászolt

A celebvilágban elsőként Ganxta Zolee került abba a szívfacsaró helyzetbe, hogy ismert színész édesapját, Zana Józsefet március 2-ai halála után csak szűk körben búcsúztathatta el, mert bár a szomorú esetkor még nem voltak korlátozások, mire a temetésre került a sor, március 14-étől már szigorú szabályok léptek életbe.

Ganxsta Zoli édesapja, Zana József még a vészhelyzet kihirdetése előtt hunyt el, dea temetésre már csak óvintézkedések közepette kerülhetett sor
Fotó: Bors

„A halála után pár héttel, április nyolcadikán eltemettük apámat, és csak páran voltunk. Biztos többen is eljöttek volna, ha lehetett volna, de mindegy is, mert aki lényeges, az jelen volt” – mondta a Borsnak a zenész.

A Megyeri úti temetőben csak Zoli, testvére, Zita és Zana József két volt felesége volt jelen.

Az operett ünnepelt szereplője volt Szörényi Örs édesanyja
Fotó: Bors

Szörényi Örs: Inkább várunk még!

Szörényi Örs is élete legnehezebb napjait éli. Jászai Mari-díjas színésznő édesanyja, Kovács Zsuzsa ugyanis hosszas betegség után március 27-én távozott az élők sorából. Fia viszont nem éri be ötfős szertartással, ami imádott édesanyja búcsúztatását illeti.

„Egy kezemen meg tudom számolni, most hányan lehetnénk a temetésén. Édesanyámat rengetegen szerették és tisztelték, és szeretném, ha mindenki el tudna tőle búcsúzni. Egy Jászai Mari-díjas színművésznőhöz méltó temetést szeretnék neki rendezni” – mondta a Borsnak Örs, aki leghamarabb négy hónap­pal édesanyja halála után tud­ja a hamvakat nyugalomra helyezni.

„Augusztus elejére halasztottuk a búcsúztatót. Úgy gondolom, addigra már nem csak öten lehetünk a Farkasréti temetőben. A Budapesti Operettszínház saját halottjának tekinti édesanyámat, így a szervezésben is segítenek. Munkatársai, barátai beszédekkel is szeretnének búcsút venni tőle” – tette hozzá a zenész.

Kiss Endi teljesítette édesapja kívánságát
Fotó: Bors

Kiss Endi: A végakarat szerint…

Kiss Endi, a Hooligans dobosa egy hónappal később, április elején veszítette el az édesapját. S bár Endiék csak ritkán találkoztak, és Zoliékkal ellentétben közöttük soha nem alakult ki igazi apa-fia kapcsolat, mikor édesapja kórházba került, a zenész azonnal az ágya mellett termett, s végakaratát is teljesítette. „Édesapámat elhamvasztattuk, ahogy szerette volna” – árulta el a Borsnak a dobos.

Még élnek a szigorítások

A járványügyi helyzetben hamvasztás vagy zárt koporsós temetés lehetséges, szűk családi körben. Az új szabályok szerint pedig a koronavírus okozta betegségben elhunytak a kórházból, a fertőtlenítést követően a dupla zsákban kerülnek a halottasházba, majd onnan a temetőbe.

 

És ezeket olvastad már?