SZTÁRDZSÚSZ

Idén is dübörög a MikulásGyár!

Az esemény sajtótájékoztatóján száz lufi emelkedett a magasba, mélyszegénységben élő gyermekek álmaival megtöltve.
címkék:
  • Szerző: BDF

Évente közel ötezer kézzel írt levelet és e-mailt kap a MikulásGyár. Emellett számos kívánság érkezik a Jövő Uniója Alapítvány által életre hívott Õrangyalok Ligájának postaládájába is. S bár a levelek nagy része mégis az év végén érkezik, idén már a nyár folyamán is több tucat kérést juttattak el a karitatív szervezethez. Ezért kezdték meg már szeptemberben megszervezni Közép-Európa egyik legnagyobb jótékonysági akcióját.

A MikulásGyár és az Õrangyalok Ligája szeptember 21-től hivatalosan is együttműködik, annak érdekében, hogy minél több gyermek álmát teljesíthessék.

„Azzal a céllal jöttünk ma itt össze, hogy megállapodást kössön két alapítvány, a MikulásGyár és a Jövő Uniója Alapítvány. Ennek apropója, hogy a Jövő Uniója Alapítvány közel egy éve kezdett el egy olyan a társadalmi felelősségvállalás jegyében elindított programot, aminek a fantázianeve Õrangyalok Ligája.

Célunk, hogy a hét –tizennégy éves mélyszegénységben élő gyermekek vágyait, valósítsuk meg. Segítsünk nekik álmaik elérésében

– kezdte a Jövő Uniója Alapítvány vezetője, Tardi Tamás Ákos az esemény sajtótájékoztatóján.

 Amikor felmerült a lehetőség az Õrangyalok Ligájával való együttműködésre, nem volt kérdés.

Közösen sokkal több élményt tudunk nyújtani a gyermekeknek” – fűzte az elmondottakhoz Zsolnai Endre, a MikulásGyár főszervezője.

Az esemény apropójaként száz lufit engedtek a magasba a hátrányos helyzetű gyermekek kívánságaival megtöltve. De az elkövetkezendő hetekben Alsóőrsről, Balatonfüredről, Miskolcról, Sárvárról és Visegrádról is küldhetőek lesznek az üzenetek a Mikulásnak.

A most levegőbe emelkedett kérések nagy része olyan álom, melynek megvalósítása nem pénz kérdése. Sok vidéki kisiskolás vágya, hogy ellátogathasson egy-egy fővárosi múzeumba, sétálhasson egyet a Duna parton, vagy találkozhasson a példaképeivel.

 

Ha te is segítenél, vagy akár önkéntesként dolgoznál a MikulásGyár következő eseményén, ne habozz felvenni velük a kapcsolatot!

címkék:
És ezeket olvastad már?