SZTÁRDZSÚSZ

Húsvéti menetrend: Így telik az ünnep Szandiéknál

A csinos énekesnő nagy bánatára a koronavírus-járvány miatt most némileg megváltozik a család ünnepi menetrendje.
  • Szerző: BDF

Szandiéknak mindig is fontosak voltak a tradíciók, ám most sok mindenről le kell mondaniuk nekik is a koronavírus-járvány miatt. Elmarad a locsolkodás, és a családdal sem tudnak találkozni, így telefonon üdvözlik egymást húsvétkor. Szerencsére azonban vannak olyan hagyományok, amiket a vészterhes idők ellenére is tudnak tartani. Az énekesnő a -nak mesélte el, mi lesz az idei ünnepi menetrend.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szandi és férje, Bogdán Csaba Fotó: Ripost

Nagyszombat

”Szombaton elővesszük mindig azt az ünnepi étkészletet, amit anyósoméktól örököltünk. Ők sajnos már nincsenek köztünk. Mama mindig húsvétkor és karácsonykor vette elő, ezt a hagyományt tartjuk mi is.„

Húsvétvasárnap

”A nyuszi a vasárnapi reggeli mise után jön hozzánk. Most már nagyok a gyerekek, de a mai napig ragaszkodnak ahhoz, hogy a meglepetés a kertben legyen elrejtve. Nemcsak a saját, hanem a testvérem három gyerekének is mindig hoz valami apróságot, illetve a két nagyobbik gyerekem párjaira is gondol. Így összesen nyolc csomag várakozik majd. Mivel idén nem tudnak eljönni megkeresni, az a tervem, hogy telefonnal lefotózom, és átküldöm nekik.”

Húsvéthétfő

”Most locsolkodni nem mennek a fiúk, ami nem biztos, hogy nekik olyan rossz. Egyre nagyobbak, és egyre kevésbé volt kedvük hozzá, én viszont ragaszkodtam ehhez a hagyományhoz is. Blanka és én viszont mindig esőkabátban vártuk a locsolókat, ugyanis gyakran szódásszifonnal és vödörrel jöttek minket meglocsolni, hogy nehogy elhervadjunk. Nagy szívfájdalom, hogy idén elmarad ez is, és nem tudjuk házi pálinkával, sonka tállal és kaszinó tojással kínálni a locsolókat. De, amit tudunk, megtartjuk. A nagy család viszont nagyon fog hiányozni.”

És ezeket olvastad már?