SZTÁRDZSÚSZ

Hirtelen eltűntek Harry és Meghan termékei, bíróság elé állhatnak

Sussex hercegi párjának meggyűlhet a baja a márkája bejegyeztetésével.
  • Szerző: Ripost

Eltűntek a Harry herceggel és feleségével, Meghan Markle-lal kapcsolatos termékek a királyi webshopból. Miután a 35 éves Harry herceg és felesége, a 38 éves Meghan Markle lemondtak királyi titulusukról, eltűntek a királyi webshopból a hercegi pár esküvőjének szuvenírjei is – írja az MTI.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia

A 2018. május 18-án Windsorban tartott frigy emlékét őrző kávés csészéket, tányérokat és kannákat még néhány nappal ezelőtt is meg lehetett találni a királyi kollekció online üzletében. Csütörtökön már nem voltak ott. A királyi kollekció szóvivője szerint egyszerűen elfogytak, megvásárolták őket.

A Daily Mail azonban arról ír, hogy Benjamin Worcester ausztrál orvos panaszt nyújtott be a pár ellen, ami miatt arra kényszerülhetnek, hogy a szerzői jogokat egy per során védjék meg. Az orvos ugyan az ausztráliai Victoriában él, de 2011-2014-ig háziorvos volt.

Azt nem tudni, hogy a melbourne-i orvos miért nyújtotta be a panaszt, de kérelme miatt Harry és Meghan pereskedésre kényszerülhet.

A szakértők szerint a Sussex Royal termékbirodalom több mint 1 milliárd fontos bevételt termelhetne.

A pár először 2019 júliusában védette le a márkát, ami miatt érvényben van egy „felszólalási időszak”, vagyis bárki panaszt tehet az Egyesült Királyság Szellemi Tulajdoni Irodájánál. Az orvos panasza pedig jelentőst késést okozhat a márkanév használatában a pár számára.

És ezeket olvastad már?