SZTÁRDZSÚSZ

Hazugság miatt kaszálhat több milliót Liptai Claudia

Tele van az internet hazug hirdetésekkel. A hírességek is áldozattá válhatnak.
  • Szerző:

Sorozatosan élnek vissza a hírességek arcával és nevével. Korábban is volt már példa arra, hogy kamu fogyókúrás reklámokhoz használtak fel hírességeket, de hogy egy lógó has mellé tegyék Liptai Claudia arcát, az mégis csak több a soknál.

Liptai Claudia
Fotó: Szabolcs László

Cseke Katinka is bosszankodhat, hiszen a színésznő látványos fogyását egy indiai kapszulának köszönheti, de még véletlenül sem annak, ami alatt most fut a neve az interneten. Ha ez nem lenne elég, az arca mellé még egy hosszú interjút is csatoltak, melyben Katinka arról áradozik, hogyan mentette meg az életét a csodatermék. Liptai Claudia korábban már kikérte magának, hogy vele reklámozzanak és akkor meg is tette a jogi lépéseket. A helyzet azonban korántsem egyszerű, a szakember szerint nem könnyű elkapni a csalókat.

Fotó: Instagram

Polgári peres eljárás indulhat majd, ugyanis személyiségi jog megsértéséről és képmással való visszaélésről van szó. A legfontosabb, hogy megtalálják a honlap üzemeltetőjét, rajta keresztül pedig a cikk szerzőjét. Ha sikerül bizonyítani, hogy a cikk valótlanságokat állít, akkor nem vagyoni kártérítést, sérelemdíjat ítélhet meg a bíróság, ami egyértelműen több millió forint is lehet” – magyarázta dr. Szilágyi Roland.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?