Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.08.20.

Sztárok, akik élnek a harmadik oltás lehetőségével

Augusztus elsejétől Európában elsőként Magyarországon már mindenki számára elérhető a koronavírus elleni harmadik oltás felvételének lehetősége. Ismert magyar művészeink számára az egészség az első: bíznak a szakemberekben, és élnek a lehetőséggel.

Szerző elekes judit

Pásztor Erzsi

A színésznő az allergiája miatt a Pfizer-vakcinát kapta meg, és bár azóta már a családtagjaival, szeretteivel is találkozhatott, a személyes kontaktust – ölelést, puszilkodást – azóta is kerüli.

Pásztor Erzsi várja már a harmadik oltást

„Én eddig is ugyanúgy védtem magam. Oltás ide vagy oda, a maszk és a kesztyű nálam teljesen alapvető és sajnos megszokott kiegészítőkké váltak. Éppen ezért fáj látnom, hogy az emberek nagy többsége mintha elfelejtette volna, milyen rémes időket éltünk át. Nem hordanak maszkot… Ha elmegyek valahova, az a tapasztalatom, hogy rajtam kívül csak nagyon kevés ember figyel oda erre, pedig szerintem nem szabadna félvállról venni ezt a vírust” – mondta el a Metropolnak nemrégiben a színésznő.

Pásztor Erzsi éppen ezért úgy döntött, hogy amint lehetséges, a harmadik oltást is felveszi.

„Örökké félni nem lehet, de a magunk és embertársaink védelmében igenis óvatosnak kell lennünk! Éppen ezért, ha a háziorvosom jelez, én beadatom magamnak a harmadik oltást is, ez nem is lehet kérdés. Félek az ősztől, a sok új megbetegedéstől…”

Balázs Klári – Korda György

A házaspár az elmúlt hónapokban önkéntes karanténba vonult otthon az egészségük érdekében. Amióta azonban megkapták az oltást, végre újra koncertezhetnek, ennek ellenére az otthonukon és a színpadon kívül mindenhova maszkban járnak, és mindig van nálunk kézfertőtlenítő.

Korda György és Balázs Klári nagyon vigyáznak magukra és a környezetükre
Fotó: Dombóvári Tamás / Bors

„Sajnos azt tapasztalom, hogy az emberek egyre könnyelműbbek. Értem, hogy nem élhetünk félelemben, de az odafigyelés, a higiénia és az egyéni felelősségvállalás továbbra is nagyon fontos” – mondta el Balázs Klári a Ripost7-nek.

Egyelőre még nem kaptak harmadik, emlékeztető oltást, de mindenképpen élnek majd a lehetőséggel.

„Amint jelez a háziorvosunk, megyünk! Úgy látom, Magyarországon jól állunk a beoltottak terén, de sajnos még mindig sokan úgy gondolják, hogy az oltás rossz, és a vírus nem is létezik. Bízom benne, hogy előbb-utóbb ők is megváltoztatják az álláspontjukat, és az elmúlt másfél év szomorú eseményei nem ismétlődnek meg.”

Szikora Róbert

Az énekes gőzerővel készül a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra és már javában zajlik a Csikidam-turné is. Az oltásokkal biztonságban érzi magát.

Szikora Róbert mindenkit az oltakozásra buzdít, a harmadik oltás lehetőségével is él
Fotó: Ripost

„A Szputnyik V vakcinát kaptam meg, több hozzáértő orvos ismerősöm is ajánlotta, hogy azt kérjem, mert az a legerősebb. Nem is tapasztaltam semmiféle mellékhatást, legfeljebb annyit, hogy újabban szívesen innék bármikor egy vodkát... A viccet félretéve, mindenkit csak biztatni tudok, hogy ne hallgasson az oltást ellenzőkre és éljen a lehetőséggel!” – mondta el a Ripost7-nek Szikora Róbert, aki úgy véli, szerencsések vagyunk, hogy Magyarországon mindenki számára elérhető az oltás, ráadásul többféle is.

„Én még nem kaptam meg a harmadik oltást, de amint jelzi a háziorvosom, hogy szükség van rá, természetesen újraoltatom magam. Nincs fontosabb az egészségnél!”

Koncz Gábor

A Kossuth-díjas színművész semmitől nem fél, de a koronavírus-járvány őt is megriasztotta.

„A félelem szó hiányzott a szótáramból egészen a járvány megjelenéséig. Ijesztő volt a tudat, hogy egy láthatatlan ellenséggel, a koronavírussal állok szemben, ezért is vártam nagyon, hogy megkapjam az oltásokat” – mondta el a Ripost7-nek Koncz Gábor, aki a harmadik oltás lehetőségével is él az egészsége érdekében.

Koncz Gábor vigyáz az egészségére Fotó: Móricz-Sabján Simon

„Bízom benne, hogy ez a rémálom már végleg eltűnik az életünkből, hiszen sok dolgom van még. Szeretnék színpadon játszani, átélni a művészet örömét, és minél több időt tölteni a feleségemmel, a lányaimmal és az unokáimmal. Szeretek élni, nagyon szeretek...”

Takács Bence

A Hír TV műsorvezetője és családja a járvány első hullámát még könnyen átvészelte, de a tavaly ősszel kezdődő időszakot sokszor nehezebben viselték.

Fotó: Metropol

„Nem volt könnyű, főleg, mert nem találkozhattunk az idősebb hozzátartozókkal. Édesanyám hetvenedik születésnapját sem ünnepelhettük együtt. A kultúra, a színház is hiányzott, a színpad is, akárcsak a barátaink és a régi életünk. De minden szabályt és óvintézkedést betartottunk, most pedig abban bízom, hogy a jól működő oltási programnak köszönhetően az esetleges negyedik hullámot már nem ilyen körülmények között kell átvészelnünk” – fogalmazott a Metropolnak a műsorvezető, aki mindenkit arra biztat, éljen az oltás lehetőségével.

Szerző elekes judit

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli hírt jelentett be a Fradi Dejan Sztankovicsról

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

Közleményt adtak ki a Messenger- és a Facebook-felhasználóknak

mandiner.hu

Sajtóhír: az OBI tulajdonosa megrendezte halálát és Oroszországba menekült

ripost.hu

Meglepő döntést hozott Kis Grófo testvére a szolnoki luxusházzal kapcsolatban

vg.hu

Órákon belül feleződik a bitcoin: mutatjuk, ki lesz a történelmi esemény legnagyobb nyertese

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a Kossuth Lajos utcában

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Tündéri fotó: ilyen nagyot nőtt Berki Mazsi kislánya

SZTÁRDZSÚSZ

Hoppá: Méregdrága luxusautója mellett pózol legújabb fotóján Gáspár Laci

SZTÁRDZSÚSZ

Nem fogsz hinni a szemednek, ez történt Victoria Beckham születésnapján - Videó

SZTÁRDZSÚSZ

Visszaéltek Tóth Gabi nevével, felháborító, mihez használták fel